Artikel: 11 november 2020

Pulsen utsedd till karriärföretag för andra året i rad

​Varje år listar Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. För andra året i rad har Pulsen tagit plats på listan som ett av Sveriges Karriärföretag 2021, bland annat på grund av ett ansvarsfullt engagemang i sina medarbetare.

Sedan 2011 har Karriärföretagen utsett bolag som de genom en urvals- och juryprocess kommer fram till erbjuder bra karriärmöjligheter för studenter och nyutexaminerade talanger. Cirka 1000 företag, myndigheter och organisationen uppfyller grundkriterierna kring antal anställda, omsättning, löpande rekryteringsarbete och att man utmärker sig en god arbetsgivare.


Efter grundkriterierna går en expertpanel genom företaget och betygsätter bland annat karriärsidor på webben, närvaro i sociala medier och attraktionskraft som arbetsgivare. I det sista urvalssteget utser en jury bestående av framstående HR-personer de 100 företag som blir årets Karriärföretag.


Motiveringen lyder:

Pulsen är ett spännande IT företag som med sitt employer branding-arbete fått sin attraktivitet som arbetsgivare att växa. De visar på gott stöd från en HR-avdelning som bryr sig om sina medarbetare och deras utveckling. Genom att visa upp sin fantastiska företagskultur kombinerat med ett flitigt rekryteringsarbete lyckas Pulsen uppnå en hög attraktivitet som arbetsgivare. Vi ser även att Pulsen är experter på att kombinera olika kanaler för att få ut sitt budskap. Från podcast till spännande webbinarium lyckas Pulsen framföra en storytelling som är intressant och inspirerande. Bra jobbat! Karriärföretagen utser härmed Pulsen till ett av Sveriges Karriärföretag 2021.

Bäst karriärsida 2020

Pulsen är även nominerade till utmärkelsen "Bäst karriärsida 2020" för sitt arbete med employer branding på pulsen.se och i sociala media.

 

Vi på Pulsen arbetar väldigt målmedvetet med employer branding och med vår värdegrund i alla led.

Eva Fröberg
People and Culture Manager, Pulsen

Målmedvetet arbete kring värdegrund

 

– Det är fantastiskt kul att vi får den här utmärkelsen igen, kommenterar Eva Fröberg, HR-ansvarig inom Pulsenkoncernen, och fortsätter:


– Vi på Pulsen arbetar väldigt målmedvetet med employer branding och med vår värdegrund i alla led, men vi jobbar också allt mer med att erbjuda bra utvecklingsmöjligheter för nyutexaminerade. Vi deltar till exempel på arbetsmarknadsdagar på högskolor runt om i Sverige och stöttar utbildningar inom våra områden både på gymnasie- och universitetsnivå. Det är roligt att vårt arbete syns och vi hoppas att den här utmärkelsen gör att ännu fler unga talanger upptäcker möjligheterna som finns inom Pulsenbolagen.


Pulsen utsett till Karriärföretag två år i rad

Eva Fröberg

People and Culture Manager