Nyhet:

Pulsens Veronica Nilsson vinner stipendium för uppsats om digitalisering

Veronica Nilsson, redovisningsekonom på Pulsen AB, vinner stipendium för sin uppsats om digitalisering och hållbarhet i arbetslivet kopplat till revisorsrollen. Idag får hon och medförfattaren Johanna Kaspersson ta emot Länsförsäkringars stipendium för bästa uppsats på arbetsmarknadsdagen STARK 2021.

Inom de flesta branscher försöker man idag skapa effektivare arbetsmetoder genom att nyttja nya digitala verktyg. Att använda teknik för att upptäcka fel, förenkla arbetsmoment och förbättra informationsflöden skapar stort värde inom många organisationer och frigör dessutom tid som kan användas till viktigare saker.

Det är intressant att se att vi på Pulsen är på god väg att införa robotiserade processer i vårt ekonomiarbete.

Veronica Nilsson
Pulsen AB

Veronica Nilsson tog nyligen examen från Civilekonomprogrammet på Borås Högskola och arbetar idag som redovisningsekonom på Pulsen AB. I sin examensuppsats ”Revisorsrollen i förändring­ – anpassning för att vara ett hållbart yrke”, som hon skrev tillsammans med Johanna Kaspersson, ser hon att ekonomifunktioner överlag har mycket att vinna på digitalisering.


– Ekonomi innefattar ofta granskning, ett tydligt område där det finns stora möjligheter att minimera mänskliga fel med hjälp av robotar och AI-verktyg. Låter man robotarna göra en del av det manuella granskningsarbetet får man mer tid att möta kunder – en otroligt viktig aspekt som inte sällan får stryka på foten för andra uppgifter, säger Veronica Nilsson.


Under STARK 2021, Högskolan i Borås arbetsmarknadsdagar, delar Länsförsäkringar Älvsborg ut tre stipendier till examensarbeten som de vill uppmärksamma lite extra. I år går ett av stipendierna till Veronica Nilsson och medförfattaren Johanna Kaspersson.


­– Det är väldigt rolig att vinna det här priset eftersom det här är så aktuellt för många. Vi ville i uppsatsen undersöka hur revisorsrollen, och andra yrken som är väldigt styrda av lagar och regler, påverkas av digitalisering. Det är intressant att se att vi på Pulsen, där jag arbetar nu, är på god väg att införa robotiserade processer i vårt ekonomiarbete och att vi redan ser vilken bra nytta det kommer skapa såväl för oss själva och våra koncernbolag som för våra kunder, säger Veronica Nilsson.

Veronica Nilsson på Pulsen AB vinner stipendium

Veronica Nilsson är redovisningsekonom på Pulsen AB