Pressmeddelande:

”Damfotbollen är framtiden”

En ny typ av partnerskap ska ge bättre förutsättningar för flick- och damspelare på alla nivåer. Pulsen går nu in som nationell hållbarhetspartner för Elitfotboll Dam och Presenting Partner för Elitettan, där man ser stora chanser att låta morgondagens teknik stötta morgondagens stjärnor.

– Jag är helt övertygad om att damfotbollen är framtiden. Att svensk damfotboll med begränsade resurser har lyckats ta en position som en av världens ledande fotbollsnationer säger en hel del om vilken stark kultur och vilja som ligger bakom. Vi går in i detta långsiktigt med en tydlig målsättning om att bidra till svensk damfotbolls fortsatta utveckling, säger Jonus Bartholdson, vd för Pulsen Group.


Vi vill gå i bräschen för ett nytt sätt att samarbeta mellan en sportslig organisation och en näringslivsaktör.

Jonus Bartholdson
VD, Pulsen Group

Pulsen Group ska tillsammans med EFD verka för en hållbar utveckling av flick- och damfotbollen, där innovation och digitalisering kommer utgöra en viktigt del.


– Med det här initiativet vill vi gå i bräschen för ett nytt sätt att samarbeta mellan en sportslig organisation och en näringslivsaktör. Vi är övertygade om att det finns en fantastisk utvecklingspotential i damfotbollen som näringslivet har möjlighet att vara med och förverkliga, säger Jonus Bartholdson.


– Det är inte bara stort, det är historiskt, att andraligan inom damelitfotbollen får en egen Presenting Partner. Det visar på hur starkt damelitfotbollen utvecklas och har utvecklats sportsligt, intressemässigt och kommersiellt. Att Pulsen dessutom vill samverka kring ett annat av våra styrkeområden, hållbarhet, känns otroligt inspirerande, säger Annika Grälls, ordförande för EFD.


Annika Grälls, ordförande för EFD

Annika Grälls, ordförande för EFD, säger att partnerskapet med Pulsen är historiskt.

– Vi välkomnar in Pulsen i EFD-gemenskapen där vi nu blir fler och fler partners som tillsammans arbetar för att utveckla damfotbollen. Redan från start har Pulsen visat att de vill kliva in i detta långsiktigt och att vi kommer få stor hjälp och stöttning från dem i detta partnerskap. Att få in dem i vårt Hållbarhetsarbete kommer ge oss kraft att både visa upp vad som görs ute i våra föreningar men också stötta upp oss inom områden där vi behöver stärka oss, säger Viktoria Gelin, kommersiell chef för EFD.


Viktoria Gelin, EFD

Viktoria Gelin, kommersiell chef på EFD, säger att Pulsen kan stötta i bland annat hållbarhetsarbetet.

Familjeägda Pulsen Group har ett långt fotbollsengagemang bakom sig. Grundaren Wigar Bartholdson spelade 152 allsvenska matcher med IF Elfsborg, där SM-guld 1961 syns på meritlistan. Sonen Jonus Bartholdson, nuvarande koncern-vd, har även han bakgrund inom elitfotbollen och som ideellt engagerad ledare inom flickfotbollen. Bolaget har varit huvudsponsorer för både Elfsborg och Kalmar FF – den förstnämnda sedan 1999. Pulsen kommer med sin långa erfarenhet av sporten och sponsring in med engagemang, kunskap och ansvarstagande i samarbetet.

Pulsen går in som hållbarhetspartner för Elitfotboll Dam (EFD)

Om Pulsen och EFD


Pulsen Group är en familjeägd bolagskoncern. Vi utvecklar företag baserat på insikterna från snart 60 år av eget, framgångsrikt entreprenörskap. Flera av våra bolag jobbar med IT. Några är verksamma i helt andra branscher. Men vi förenas allihop i vår grundläggande syn på företagande och ledarskap. Vi tycker att goda affärer även måste bidra till en bättre värld. Och vi är övertygade om att hållbar affärsutveckling bara kan komma inifrån, från de människor som faktiskt verkar i bolagen varje dag. Därför fokuserar Pulsen Group framförallt på att ge människor nycklarna till att lyckas själva. Både som ledare och individer. För vi vet att det är så man når långsiktig framgång. Och gör världen lite bättre.


Elitfotboll Dam grundades 1978 och är intresseorganisationen för de två högsta ligorna inom damelitfotbollen i Sverige, OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Elitfotboll Dam arbetar för att utveckla elitfotboll för dagens och morgondagens stjärnor, skapa förutsättningar för unga flickor att spela fotboll på samma villkor och vara ligor med föreningar i världsklass.