Idrott, hälsa och kultur

För Pulsens ägarfamilj har såväl idrott som kultur alltid varit viktiga frågor; både på fritiden och i arbetet. Med professionella idrottskarriärer bakom sig vill nu familjen ge tillbaka till både samhället och sina anställda.

Pulsens ägarfamilj har ett stort intresse för sport. Pulsen grundare Wigar Bartholdson krönte sin framgångsrika fotbollskarriär i IF Elfsborg med ett SM-guld 1961 och hans hustru Katarina Bartholdson har inte mindre än 13 SM-guld i tennis och ett antal Wimbledontävlingar i bagaget. Även de tre sönerna har en bakgrund på högre nivå inom olika idrotter. Men det egna idrottsutövandet är bara en del av intresset.

Vi är en idrottsfamilj där sport har varit en stor del av våra liv. Vi vill dela med oss av vårt engagemang och ge tillbaka till samhället för att göra skillnad.

Katarina Bartholdson

Pulsen är sedan många år huvudsponsor till allsvenska Boråslaget IF Elfsborg. Förutom att stötta den idrottsliga verksamheten är även klubbens samhällssatsningar med ”Vi tillsammans” en stor anledning till Pulsens samarbete med klubben. Under året har även andra lokala organisationer fått stöd från Pulsen med anledning av de goda insatser de gör för till exempel ungdomar i det lokala samhället.


Utöver att stötta olika satsningar på klubb- och individnivå vill Pulsen även bidra till en allmän friskvård och hälsa. Man är sponsor till Borås Golfklubbs teknikbana och driving range, till Elfsborg Tennis med ett brett utbud av racketsporter och till GöteborgsOperan - för att på olika sätt uppmuntra Pulsens medarbetare till ett aktivt liv både på och utanför arbetsplatsen.