Pulsen Group satsar på damfotboll

Går in som hållbarhetspartner för Elitfotboll Dam

Vi vill gå i bräschen för ett nytt sätt att samarbeta mellan en sportslig organisation och en näringslivsaktör.

Jonus Bartholdson
VD, Pulsenkoncernen

Damfotboll är framtiden

En ny typ av partnerskap ska ge bättre förutsättningar för flick- och damspelare på alla nivåer. Pulsen Group går nu in som nationell hållbarhetspartner för Elitfotboll Dam och Presenting Partner för Elitettan, där man ser stora chanser att låta morgondagens teknik stötta morgondagens stjärnor.

Pulsenkoncernen ska tillsammans med Elitfotboll Dam (EFD) verka för en hållbar utveckling av flick- och damfotbollen, där innovation och digitalisering kommer utgöra en viktigt del.


– Med det här initiativet vill vi gå i bräschen för ett nytt sätt att samarbeta mellan en sportslig organisation och en näringslivsaktör. Vi är övertygade om att det finns en fantastisk utvecklingspotential i damfotbollen som näringslivet har möjlighet att vara med och förverkliga, säger Jonus Bartholdson, vd för Pulsenkoncernen och fortsätter:


– Jag är helt övertygad om att damfotbollen är framtiden. Att svensk damfotboll med begränsade resurser har lyckats ta en position som en av världens ledande fotbollsnationer säger en hel del om vilken stark kultur och vilja som ligger bakom. Vi går in i detta långsiktigt med en tydlig målsättning om att bidra till svensk damfotbolls fortsatta utveckling.


Familjeägda Pulsenkoncernen har ett långt fotbollsengagemang bakom sig. Grundaren Wigar Bartholdson spelade 152 allsvenska matcher med IF Elfsborg, där SM-guld 1961 syns på meritlistan. Sonen Jonus Bartholdson, nuvarande koncern-vd, har även han bakgrund inom elitfotbollen och som ideellt engagerad ledare inom flickfotbollen.


Bolaget har varit huvudsponsorer för både Elfsborg och Kalmar FF – den förstnämnda sedan 1999. Pulsen kommer med sin långa erfarenhet av sporten och sponsring in med engagemang, kunskap och ansvarstagande i samarbetet.


Följ gärna samarbetet mellan Pulsen och EFD i våra sociala kanaler, till exempel @pulsengroup på Instagram.

Pulsen går in som hållbarhetspartner för Elitfotboll Dam (EFD)

Pulsen besökar klubbarna...


Här är några av våra fantastiska möten med fotbollsklubbar runt om i landet.

Pulsen satsar på damfotboll. Besök hos Lidköping.

Lidköping

Pulsen satsar på damfotboll. Besök hos FC Alingsås.

FC Alingsås

Pulsen satsar på damfotboll. Besök hos IFK Göteborg.

IFK Göteborg

 

Lär känna några av klubbarna och spelarna lite närmare längre ner på sidan.

Känn Pulsen

Pulsen möter ...

ÄLVSJÖ AIK

CHARLOTTE OVEFELT, KLUBBCHEF:


Vilka utmaningar ser ni för er klubb?
Det är alltid en utmaning inom fotbollen när damerna ligger i högre division än herrarna. Att damerna är eliten är en utmaning. En annan utmaning är att vi främst är en barn -& ungdomsförening och att därtill också bedriva elit är en konst som inte alltid är lätt att balansera.

 

Vilka utmaningar ser ni för damfotboll generellt?
Ekonomi är en utmaning. Många damer, helt förståeligt, har drömt om en elitkarriär sedan de var små. Hade de spelat i Superettan, Elitettans motsvarighet för herrar, så hade många kunnat leva på sitt fotbollsspelande. Nu är det inte så. Damer och herrar på denna nivå tränar lika mycket men de allra flesta inom damfotbollen har dessutom ett heltidsyrke/studier. Att därtill lägga all sin fritid på fotboll är kärlek till sporten.

 

Hur ser ni på framtiden?
Jag hoppas och tror att den positiva trend som finns inom damfotbollen fortsätter, jag hoppas också på fler kvinnor både som tränare och i andra positioner både inom dam- och herrfotbollen. Är man inte representerad är det svårt att göra sin röst hörd.

 

Vad betyder Pulsens stöd för er?
Att sponsorer vill kliva in i damfotbollen betyder allt, att de också väljer den näst högsta serien är fantastiskt. De allsvenska klubbarna, i alla fall de större, har en ekonomi i sina sponsorer. För oss mindre elitklubbar med få stora sponsorer är ett stöd som detta helt avgörande tillsammans med andra bidrag vi får via EFD. Tack Pulsen för att ni är med!

Amanda Frank

Spelare: Amanda Frank, 22 år

Hur kommer det sig att du började med fotboll?

Hela min familj är fotbollsfantaster och båda mina föräldrar var fotbollsspelare som unga, så det måste ha varit de som fick mig in på det spåret.

Vad är det bästa med fotbollen?
Tävlingsinstinkten, gemenskapen och känslan av att prestera bra på planen.

Vilket är ditt starkaste fotbollsrelaterade minne?
Det måste nog ha varit när Älvsjö AIK Dam vann division 1 och gick upp i Elitettan.

Vad är din dröm med fotbollen?
Att bli fotbollsproffs och spela utomlands.

Brommapojkarna

Josephine Frigge

Spelare: Josephine Frigge, 27 år

Hur kommer det sig att du började med fotboll?
Min storebror spelade fotboll och jag ville göra som han gjorde, så valet blev enkelt.

 

Vad är det bästa med fotbollen?
Där finns mycket som är bra med fotboll men det bästa är nog alla vänskaper som man skapat genom åren, och att vinna såklart.

 

Vilket är ditt starkaste fotbollsrelaterade minne?
Mina starkaste fotbollsminnen är nog när jag vann Nationals med mitt collegelag, Cupguld med FC Rosengård och Champions Leauge.

 

Vad är din dröm med fotbollen?
Min dröm med fotbollen är att kunna spela på heltid, gärna utomlands.

MANUEL LINDBERG, KLUBBDIREKTÖR:

 

Vilka utmaningar ser ni för er klubb?
Vi ser ljust på framtiden för vår damfotboll då vi gör stora satsningar på bland annat vår Flickakademi. Ekonomin är den stora utmaningen, att skapa tillräckligt mycket pengar kring fotbollen för att kunna fortsätta utvecklingen i samma takt. Utvecklingen för damfotbollens kommersiella delar går fortsatt för långsamt. Att ha möjlighet att få betalt även för damfotbollsspelare är nästa steg i utvecklingen.

 

Vilka utmaningar ser ni för damfotboll generellt?
Att Damfotbollen blir mer kommersiell och kan öka sitt värde på egen hand och inte bara via bidrag är en viktig del för att man skall komma vidare. Damfotbollen som idrott behöver öka sin totala omsättning markant för att kunna ta nästa steg.

 

Hur ser ni på framtiden?
Positivt då vi tror mycket kommer att utvecklas åt rätt håll kommande år men det kommer ta längre tid än vad man kan tro.

 

Vad betyder Pulsens stöd för er?
Pulsens stöd är mycket viktigt. Företag som Pulsen går i bräschen och visar andra företag att en satsning på Damfotboll och inte bara traditionell sponsring sett till TV-siffror är viktigt och kan generera så mycket mer. För att Damfotbollen skall komma vidare är det exakt den hjälp man behöver.

Bollstanäs SK

KRISTIAN LÖVGREN, KLUBBCHEF:

 

Vilka utmaningar ser ni för er klubb?
Då vi först och främst är en bred förening, vilket vi vill fortsätta
vara, så är det en utmaning i sig att befinna sig på elitnivå men ändå fortsätta arbeta för alla individers bästa och utbilda dem oavsett var de befinner sig i kunskap. En annan utmaning är ekonomi vilket förmodligen samtliga föreningar utmanas på. Det är av yttersta vikt att ha en förening med en sund ekonomi och samtidigt kunna etablera sig som en stabil förening på elitnivå.

 

Vilka utmaningar ser ni för damfotboll generellt?
Den största utmaningen är väl att skapa förutsättningar för de tjejer som spelar fotboll på elitnivå att kunna satsa helhjärtat på fotbollen, då krävs det ekonomiskt stöd. Att Europa just nu satsar framåt på damfotbollen skulle kunna leda till att spelare väljer att lämna Sverige och då utarmas tyvärr serierna.

Hur ser ni på framtiden?
Vi ser ljust på framtiden då vi är en stor förening som utvecklas kontinuerligt. Under den senaste tiden har vi valt att satsa på våra medlemmar i form av anställda, utbildningsplan - och utbildningar samt försökt hitta en nivå där alla ska kunna vara med på resan för att fortsättningsvis utveckla damfotbollen i Sverige.

 

Vad betyder Pulsens stöd för er?
Pulsens stöd betyder oerhört mycket både för oss och alla föreningar i EFD-familjen. Pulsen är ett väletablerat företag med god renommé som satsar långsiktigt på att utveckla damfotbollen tillsammans med EFD.

Kajsa Kjellander

Spelare: Kajsa Kjellander, 20 år

Hur kommer det sig att du började med fotboll?
Jag har alltid varit sportintresserad och testat på många olika idrotter. När jag fyllde sex år anmälde mina föräldrar mig till ett
nystartat flicklag i Täby.


Vad är det bästa med fotbollen?
Gemenskapen, att jag alltid kan släppa jobbiga tankar och annat i vardagen som stressar upp mig. Även själva tävlingsmomentet.

 

Vilket är ditt starkaste fotbollsrelaterade minne?
När jag vann Gothia med AIK 2014 och de gånger jag har fått representera Sverige i ungdomslandslagen.


Vad är din dröm med fotbollen?
Att se hur pass bra jag kan bli. Ytterligare en dröm är att få spela i England, gärna i Chelsea.

Känn Pulsen