Pulsen Integration > Trendspaning viktigt för Pulsen Integration

Trendspaning viktigt för Pulsen Integration

Under slutet på maj gick KuppingerColes event European Identity & Cloud Conference av stapeln i München. För Pulsen Integration är det ett av alla event de bevakar för att försäkra sig om att ligga i framkant och följa hela området för Identitet- och behörighetshantering (IAM). Tobias Ljunggren, Senior Architect på Pulsen Integration var en av deltagarna.

– Pulsen Integration ser tydliga trender inom hela området där begrepp som Self Sovereign Identity, Decentralized Identity, Consumer Identity, AI & Robotics samt givetvis DevOps blir allt viktigare. I grunden handlar det om att den teknik som finns i dag inom bland annat blockchain, analytics och AI blandas med den erfarenhet och medvetenhet vi samlat under alla år som IAM varit ett område på IT-kartan. Vi gör detta för att lägga pusslet där fler organisationer interagerar med varandra, vi som individer finns ”överallt” representerade av olika digitala identiteter och integritet är en av de viktigaste frågorna, säger Tobias Ljunggren.

Identitets- och behörighetshantering (IAM) har förflyttats från att vara IT-centrerat och funnits för att lösa grundpelarna i infrastrukturen till att bli en del av verksamheten för att kunna erbjuda rätt tjänster, möta rätt grupp människor och bidra till affärsutveckling. Tobias Ljunggren ser och följer det som är på gång med stort intresse.

– Vi ser tydliga trender där ny teknik stöttas och drivs av olika forum, allianser och grupper inom open-source. Att gemensamt försöka skapa framtiden ger oss alla en mycket större spelplan, bättre lösningar och gör att vi snabbare kommer framåt, säger Tobias Ljunggren.


Ett annat område som är på allas läppar nu är Artificiell intelligens (AI) och Robotics, ett område som kommer att påverka IAM. Dels kommer IAM vara en viktig del som dörröppnare och skapa förutsättningar som krävs för AI samtidigt som AI kommer att påverka vilka processer som hanteras av traditionell IAM och hur processerna ser ut.


– För att möta behoven från olika verksamheter och ha möjlighet att ta till sig den utveckling som sker inom området är det viktigt att arbeta mer agilt, snabbare visa resultat och snabbare ge värde av de investeringar som sker. Även om IAM inte är traditionell applikationsutveckling utan mer handlar om att omsätta processer unika för verksameten i form av konfiguration så finns det mycket vi kan ta till oss av DevOps. Eftersom DevOps är mer av en filosofi än teknik eller ett fast ramverk så går det utmärkt att applicera det även inom området IAM, säger Tobias Ljunggren.

The shifting of users, applications and management to the cloud, and the acceleration of IT innovation, has forever altered the IAM landscape. In 2017, technical professionals must focus on IAM initiatives that deliver rapid time to value but avoid "technical debt".

Gartner: "Planning Guide for Identity and Access Management"

– DevOps stöttas av teknik som containerization och molnplattformar vilket gör att vi enklare kan möta kraven och förväntningarna. Trenden mot IDaaS [Identity as a Service] är fortfarande tydlig och i dag förväntas tjänsterna kunna leverera det som en on-premiselösning kan göra. Tjänsterna skall följa utvecklingen, hantera hybridscenarior och fungera tillsammans med andra tjänster som lämpar sig bättre för vissa användningsfall eller användargrupper, avslutar Tobias Ljunggren.

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås


Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: faktura@pulsen.se


Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen
Officiell Youtube-kanal för Pulsen