Pulsen Integration > Nya utmaningar tog Pekka Hagström till Pulsen

Nya utmaningar tog Pekka Hagström till Pulsen

Pulsen Integration satsar ständigt framåt för att erbjuda marknadsledande tjänster inom Integration och Cyber Security. Det senaste tillskottet i teamet är Pekka Hagström, som går in som Lead architect inom informationssäkerhet på Pulsen Integration i Finland. Pekka kommer närmast från Enfo, och kommer synas en hel del hos nuvarande och kommande kunder.

Anna Rusanen, ansvarig för ICT användartjänster på MTV

 

På en snabbt växande IT-marknad har säkerhet aldrig varit så viktigt som nu. Varje företag behöver kontinuerligt förbättra sitt försvar, och efterfrågan på informationssäkerhet har aldrig varit högre. Pulsen Integration satsar på att ständigt utveckla sitt utbud, och har därför rekryterat Pekka Hagström som går in som Lead architect informationssäkerhet. Det är en roll han sett fram emot.

 

- Jag ser en spännande resa framför oss, nya utmaningar, lösningar, kunder och en arbetsmiljö att växa i. Pulsen har en intressant historia och kompetenta medarbetare, säger Pekka Hagström.

 

Pulsens kunder kommer märka av Pekka i kundnära roller kring pre-sales, leverans och utveckling.

 

- Vi vill ha en bredare närvaro inom Cyber Security. För oss som leverantör är det viktigt att förnya vårt utbud så att vi kan leverera bra säkerhetslösningar kostnadseffektivt. Jag kommer själv att jobba väldigt nära befintliga och kommande kunder.

 

En lunchbjudning med en medarbetare på Pulsen blev startskottet för övergången för Pekka, som närmast kommer från Enfo där han varit Chief Information Security Officer under flera år. Dessförinnan arbetade han över tio år som IAM-konsult och produktutvecklare. För att trivas på arbetet tycker Pekka lagspel är det viktigaste.

 

- Jag har en bakgrund som fotbollstränare och har sett hur ett bra lag är bättre än sina spelare. För mig är det viktigt att vi upprätthåller en positiv anda som uppmuntrar varje individ att vara nyfiken, öppen, ambitiös och att spela för laget.


Proaktiva initiativ

 

Pekka Hagström har med sin gedigna bakgrund inom informationssäkerhet om vad som behövs för att hålla sig ajour med marknadens snabba förändringar.

 

- Det pågår många olika förändringar på marknaden – övergången till molnet, digitaliseringen som förändrar värdekedjan och skapar olika ekosystem, fokusering på kärnfunktioner, Internet of Things, en fjärde industriell revolution, och så vidare. Dessa har medfört en rekordstor efterfrågan på informationssäkerhet.

 

- Vi som bolag behöver se till att ha ett bra utbud och även kommunicera det rätt. Vi behöver också vara proaktiva i våra initiativ och ge våra kunder fördelar med säkerhetslösningar i framkant, avslutar Pekka Hagström.

PEKKA HAGSTRÖM

Aktuell med: Lead architect / informationssäkerhet på Pulsen Integration sedan november 2018

 

Pekka Hagström är 58 år och bor i Helsingfors med familj. Han är intresserad av Europas historia, joggar och cyklar mycket och ser fram emot den tredje Vätternrundan kommande sommar.

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås


Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: faktura@pulsen.se


Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen
Officiell Youtube-kanal för Pulsen