Pulsen Integration > Pulsen Integration satsar på studenter för framtiden

Pulsen Integration satsar på studenter för framtiden

Att hitta rätt kompetens är en utmaning inom IT-branschen. Likaså är det en utmaning för studenter att hitta rätt jobb direkt efter utbildningen. Genom att ta in studenter på praktik och examensjobb vill Pulsen Integration säkra sin egen kompetensspridning, samtidigt som man får värdefulla insikter om sin verksamhet. Emma Karlsson är en av studenterna som under våren kommer praktisera i bolaget.

Pulsen Integration är experter inom Cyber Security och integration. Som ett led i bolagets satsning på framtida kompetenssäkring vill man nu ha in yngre talanger, bland annat genom praktik och examensarbeten. Detta som ett komplement till mer erfarna medarbetare.

 

– Vi får in de yngres syn på området. Allt vi gör inom IT utvecklas i snabb takt, och vi ser att det är ett bra sätt att låta studenter komma in och stötta oss i analysarbetet och tillsammans med våra seniora konsulter få till bra lösningar, säger Käbi Hansson, Key Account Manager på Pulsen Integration.

 

Käbi Hansson, Key Account Manager och Emma Karlsson, student på IHM Business School.

Käbi Hansson, Key Account Manager på Pulsen Integration och Emma Karlsson, student på IHM Business School.

 

Emma Karlsson är student på IHM Business School i Göteborg, och har nyligen påbörjat sin praktikperiod hos Pulsen Integration. Den tvååriga yrkesutbildningen IT Solutions B2B fokuserar på att utbilda säljare inom IT, konsulter, projektledare, Key Account Managers och Account Managers.

 

– Det känns kul att vara på Pulsen som är ett stort och välkänt företag. Jag är från Borås så när jag gick i skolan hade jag kompisar vars föräldrar jobbade här. På Pulsen kommer jag bland annat att vara med och ta fram ett seminarie om säkerhet som tjänst. Jag kommer också vara med på kundmöten, titta på CRM-systemet och lära mig hur säljprocessen går till, säger Emma Karlsson.

 

– För oss är det viktigt att det blir meningsfullt för båda parter när vi tar in en praktikant. Det Emma kommer göra är på riktigt och en jättebra resurs för oss. Hon kommer också att få skriva en SWOT-analys och presentera för ledningsgruppen. Hon kommer att vara precis som en anställd, säger Käbi Hansson.

 

Satsning på flera orter

 

Pulsen Integration i Malmö har också intressanta studentsamarbeten i rullning. Där låter man ett tiotal studenter från Lunds universitet göra olika utvärderingar som kan bidra till bolagets verksamhet. I Borås är ytterligare en praktikant på väg in under våren. Med satsningen hoppas Pulsen Integration både kunna säkra framtida medarbetare, och ge studenter en chans till arbete direkt efter skolan.

 

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås


Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: faktura@pulsen.se


Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen
Officiell Youtube-kanal för Pulsen