Pulsen Integration > Rebecka Andersson frigör kundernas tid genom identitetshantering

Rebecka Andersson frigör kundernas tid genom identitetshantering

Det är Rebecka Anderssons uppgift att hantera och administrera digitala identiteter för att underlätta användarnas kärnverksamhet. Runt årsskiftet slutförde hon Pulsen Integrations traineeprogram inom integration och cybersäkerhet – och vill nu förändra bilden av människor inom IT.

För Rebecka Andersson var ett grundläggande teknikintresse en av anledningarna till att hon kom in på IT-banan. Efter att ha gått Pulsen Integrations traineeprogram inom integration och cybersäkerhet jobbar hon idag som IT-konsult inom bolaget, främst med Identity Management (IdM).

 

– Jag kommer arbeta med IdM, där våra största kunder är framför allt skolor och kommuner. Inom IdM hanterar och administrerar man digitala identiteter. Exempelvis om en ny elev börjar eller om en anställd slutar ska deras digitala identiteter skötas på rätt sätt. Mitt jobb är att genom vår molnlösning skapa mer tid och utrymme för användarna att fokusera på sin kärnverksamhet istället för att behöva administrera digitala identiteter, berättar Rebecka Andersson.

 

– Det är ett jättespännande och expansivt område. Jag håller fortfarande på att lära mig, men det är en trygg miljö och jag har väldigt erfarna kollegor. Jag kommer vilja vara ute mycket hos

kunder – jag är väldigt serviceorienterad och tycker det är jätteroligt att träffa människor. Det är också kul att få lära sig nya saker hela tiden. Jag tror det är en viktig egenskap hos en IT-konsult att hela tiden känna hunger för ny kunskap.

 

 Jag tror det är en viktig egenskap hos en IT-konsult att hela tiden känna hunger för ny kunskap.

 

Rebecka Andersson genomförde tillsammans med elva andra personer Pulsen Integrations traineeprogram inom integration och cybersäkert under hösten förra året. Hon beskriver programmet som lärorikt och varierande.

 

– Traineeprogrammet var verkligen jätteroligt. Vi var tolv personer med ganska olika bakgrund som fick prova på både integration och cybersäkerhet i olika former. I utbildningen skulle man sedan välja det spår man var mest intresserad av att jobba med. I början var jag helt inställd på integration, men efter att ha lärt mig mer om cybersäkerhet och IDM fastnade jag.

 

– Under programmets gång fick vi resa runt till flera av våra kontor runt om i Sverige och träffa många kollegor och experter på sina områden. Det skapade en bred bild av hur det är att jobba inom de olika fälten, och också hur otroligt kunnig Pulsen Integrations personal är. Utbildningen var också bra på det sättet att teori varvades med praktiska moment, så man fick chansen att omsätta kunskapen och inte bara mata in fakta.

 

Pulsens värdeord UPAL – Utmanande, Personlig, Ansvarstagande och Långsiktig var också något som fastnade hos Rebecka under traineeprogrammet.

 

– Vi pratade mycket om UPAL – Pulsens DNA. Det är skönt att ha det att luta sig emot, samtidigt som det väcker engagemang och innovation. Det finns ett verkligt värde bakom vår värdegrund.

 

Ändra bilden av människor inom IT

Rebecka har så länge hon kan minnas haft ett teknikintresse. Under gymnasiet var siktet inställt på att jobba med ekonomi och marknadsföring, men under dataekonomprogrammet på Borås Högskola växte intresset för IT.

 

– Det var först under min högskoleutbildning jag verkligen insåg att jag vill jobba inom IT. Jag vill också vara med och ändra bilden av hur människor som jobbar med IT framställs. Alla är inte programmerare som sitter i en mörk källare och dricker energidryck. Framförallt så finns det tjejer som är intresserade och jobbar med IT – dock hade jag önskat att vi var ännu fler.

 

Att det skulle bli Pulsen som Rebecka sökte sig till för sin fortsatta karriär inom IT var för henne självklart.

 

– Min pappa är ett stort Elfsborgsfan, så jag är uppväxt med den gemensamma Elfsborg- och Pulsenandan. Det har alltid varit lite av en dröm att få jobba på Pulsen, så när jag hittade traineeprogrammet var det självklart. Att det var just ett traineeprogram där man inte kastas in i något direkt utan lär sig ordentligt tillsammans med andra i samma sits var väldigt tryggt och värdefullt. Vi genomförde den resan ihop, och det är så roligt att nu få fortsätta att växa in i rollen tillsammans med mina Pulsenkollegor, säger Rebecka avslutningsvis.

rebecka andersson

IT-konsult på Pulsen Integration

 

Rebecka är 24 år och kommer från Borås. På fritiden älskar hon att laga mat, framför allt italienskt. ”Jag har inte hunnit bjuda kollegorna på mat ännu, men det kommer!”

Hon älskar att läsa böcker och gillar allt från fantasy till deckare. ”Jag läste en jättebra bok i somras – Kvinnan i fönstret av A.J. Finn. Den rekommenderar jag verkligen om man gillar spänning.”

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se

 

Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen