Pulsen Integration > Framtidens identitetslösningar ger individen mer kontroll

Framtidens identitetslösningar ger individen mer kontroll

Den digitala identiteten har blivit helt central inom många områden, och stora nyheter väntar. Aleksandar Mujadin är Competence Network Lead inom Cyber Security på Pulsen Integration och arbetar dagligen med att stärka bolagets kompetens inom identitetsområdet.

Digital transformation är högt upp på många organisationers agenda idag. Pulsen Integration stöttar många bolag och myndigheter på denna resa, och för att lyckas med det har bolaget satt upp egna kompetensnätverk inom integration och cybersäkerhet. Där samlar de sin expertis, delar erfarenheter och utmaningar och ser till att både konsulter och bolaget i stort håller sig ajour med utvecklingen. Aleksandar Mujadin leder kompetensnätverket inom cybersäkerhet.

 

– En riktigt rolig del av rollen som Competence Network Lead är att få föra kollegorna närmare varandra. Jag kopplar ihop rätt personer och ser till att vi bollar utmaningar mellan våra olika projekt, arbetsgrupper och kontor. Om en person brottas med något problem är det stor chans att någon annan också kommer stöta på samma sak snart, eller kanske redan har en lösning på det. Vi hjälps alla åt att utvecklas som specialister, säger Aleksandar Mujadin.

 

– Jag har min vanliga roll som arkitekt inom IAM-lösningar i botten, men jag ser också till att vi alla håller oss uppdaterade med vad som händer ute i världen, både som individer och som bolag, och ger ledningen koll på vilken kompetens vi kommer behöva för att kunna leverera våra tjänster i framtiden. För de flesta av våra kunder är det inte möjligt att hålla koll på utvecklingen, så vi har ett särskilt ansvar att se till att ge dem bäst rådgivning inom våra expertområden.

Jag kopplar ihop rätt personer och ser till att vi bollar utmaningar mellan våra olika projekt, arbetsgrupper och kontor. Vi hjälps alla åt att utvecklas som specialister

Aleksandar Mujadin spanar alltid framåt för att se vad som är på gång. Det han ser är hur olika system och tjänster samverkar allt mer och att det också ställer krav på hur man hanterar behörigheter organisationsöverskridande. Men han ser också en längre trend i att användaren själv kommer få mer kontroll över sin digitala identitet.


– Ett superintressant område som kommer inom några år är ett koncept som heter Decentralized Identity. Det går i korthet ut på att ge slutanvändaren kontroll över den egna digitala identiteten på nätet med hjälp av blockchain-teknik. När man söker jobb i framtiden kanske man slipper skicka intyg på utbildningar och tidigare anställningar. Istället skickas ett säkerställt kvitto på din cv till din potentiella arbetsgivare. Du behöver inte dela med dig av för mycket information i onödan och arbetsgivaren vet att underlaget stämmer.


– Det blir som en digital biljett som bekräftar vem du är och att dina uppgifter är korrekta. Användningsområdena är många, och det ska bli roligt att ta med kunderna på den tekniska utvecklingsresan, säger Aleksandar Mujadin.Behöver din verksamhet stöd kring att hantera identiteter och behörigheter? Kontakta oss så hittar vi en bra lösning tillsammans.

jag vill veta mer...

Information som lämnas i formuläret kommer bearbetas av Pulsen och användas för att skicka relevant information från oss.

Aleksandar Mujadin

Aleksandar är 39 år, nybliven husägare och lägger mycket tid på att träna, springa eller cykla när han inte förkovrar sig inom det ständigt rörliga området säkerhet och identitetshantering.

 

Aleksander har jobbat på Pulsen sedan 2007, hela tiden med IAM (Identity and Access Management) som huvudfokus.

 

”En stor del i att jag varit så länge på Pulsen är att jag har väldigt kompetenta kollegor. Det finns alltid bra utvecklingsmöjligheter och vill jag lära mig något nytt är det aldrig något problem.”

Pulsen är Karriärföretag 2021

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås


Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: faktura@pulsen.se


Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen
Officiell Youtube-kanal för Pulsen