Storaffär när Pulsen vinner upphandling med 13 smålandskommuner

Pulsen Omsorg tar hem den så kallade Jönköpingsupphandlingen avseende socialtjänstsystem för 13 kommuner i Jönköpings län. Affären är den största i bolagets historia och innebär många nya kommunkunder och användare för Combine, Pulsen Omsorgs tjänst för kommunal omsorg.

Upphandlingen som nu är avslutad avsåg socialtjänstsystem för IFO (Individ- och familjeomsorgen) och Vård och Omsorg för 13 kommuner, varav 3 är optioner, i Jönköpings län. Pulsen Omsorg tog med sitt egenutvecklade stödsystem för kommunal omsorg, Combine, hem affären som är den största i bolagets historia. De aktuella kommunerna är Aneby, Eksjö, Gislaved, Gnosjö, Habo, Jönköping, Sävsjö, Vaggeryd, Vetlanda, Värnamo, Mullsjö, Nässjö och Tranås och införande av Combine kommer påbörjas under 2018/2019.

 

– Pulsen var den leverantör som bäst klarade de krav vi ställt. Det som väntar nu är införandet som kräver mycket arbete, både för oss och för Pulsen. Vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Karl Gudmundsson, socialdirektör i Jönköpings kommun.

 

- Det är fantastiskt roligt att kunna presentera den hittills största affären för Pulsen Omsorg. Ännu mer glädjande är det att vi nu får möjlighet att stötta det dagliga arbetet i så många nya kommuner, både genom tjänsten Combine, våra samarbetspartners lösningar och våra medarbetares stora kunskap inom omsorgssektorn. Vi stärker nu upp vår organisation ytterligare, både på den verksamhetsnära sidan och den tekniska sidan, inför kommande införanden och det kontinuerliga utvecklingsarbetet av tjänsten Combine, kommenterar Klaes Göransson, VD på Pulsen Omsorg.

 

Pulsen Omsorg levererar tjänster och system som syftar till att höja kvaliteten inom social omsorg för kommuner och privata vårdgivare. Med medborgare och användare i fokus skapar företaget tjänster som präglas av rättssäkerhet, mobilitet, säkerhet och effektiva arbetssätt som involverar både medborgare, myndighet och utförare.

 

Pulsen har över 30 års erfarenhet inom området och har aktivt rekryterat medarbetare i lika omfattning från IT-sektorn som från verksamhetssidan. Det gör att man idag har både djup teknisk kunskap och bred erfarenhet från socialtjänstens alla områden med sig när man utvecklar stödsystem och konsulttjänster för kommunal omsorg. Tjänsten Combine har funnits på marknaden sedan 2011 och tjänsten vidareutvecklas ständigt i nära samarbete med Pulsen Omsorgs kommunkunder. Pulsen har idag avtal med cirka 40 kommuner kring Combine.

 

Den aktuella upphandlingen, som löper på 7 år plus 15 optionsår, omfattar även delar som levereras av Pulsens samarbetspartners. Dessa delar är tid- och insatsrapportering och nyckelfria lås - i samarbete med Phoniro AB, planeringssystem - i samarbete med Kompanion AB samt optioner på avvikelsehantering via Digital Fox AB.

Håll dig uppdaterad 


Information som lämnas i formuläret kommer bearbetas av Pulsen och användas för att skicka relevant information från oss.