Emil Heldring förvandlar design till funktion

Att utveckla ett nytt system för socialtjänsten görs bäst i lag. Emil Heldring är en av ett tiotal frontendutvecklare på Pulsen Omsorg. Tillsammans omvandlar de designidéer från ritbordet till funktioner för användaren i det nya systemet Combine 2.0.

Det var tack vare en barndomskompis som Emil Heldring fick upp ögonen för utveckling. Idag jobbar han på Pulsen Omsorg med att utveckla framtidens systemstöd för socialtjänsten – Combine 2.0. Designen görs av UX/UI Lead i bolaget, och Emils och de tiotalet andra frontendutvecklarnas roll är att realisera idéerna.

 

– Vårt jobb är att skapa nya komponenter och vyer som alla anställda inom kommunerna kommer sitta och jobba i. Vi designar inte, men vi kan ha designsynpunkter på vissa delar där vi får bolla idéer om vi tycker att något borde fungera på ett annat sätt. Vi gör också olika typer av funktioner. Om UX/UI säger att det ska vara en knapp nere i hörnet är det vi som lägger dit den, säger Emil Heldring.

 

Tusentals människor jobbar dagligen i omsorgssystemet Combine med att dokumentera, utföra insatser och planera verksamhet inom socialtjänsten. Nästa version av lösningen (kallad Combine 2.0) släpps kontinuerligt och väntas vara klar i sin helhet hösten 2021. Användarna kan se fram emot ett mer lättnavigerat och användarvänligt system.

 

– Visuellt sett är det väldigt stor skillnad mellan det nuvarande systemet Combine Classic och nya 2.0. Det är renare, luftigare, mindre kompakt och det går snabbare att navigera och söka i det nya systemet. Användaren behöver klicka färre gånger för att komma dit de vill, vilket är ett viktig led i användarvänligheten. Jag tror kunderna kommer gilla det väldigt mycket.

 

Jag gillar teamkänslan och att veta att det alltid finns backup från någon. Det är roligare att dra saker i mål tillsammans.

 

 

Jobbet som frontendutvecklare på Pulsen Omsorg beskriver Emil Heldring som både utvecklade och tryggt. Han började sin bana i bolaget på supporten, men flyttade sedan över till utvecklingssidan, där han trots ett kort avbrott för arbete på ett annat bolag trivs väldigt bra.

 

– Det bästa med Pulsen Omsorg är kollegorna. Vi är ett ganska stort bolag, men på något sätt känns det familjärt ändå. Arbetet i sig kan vara utmanande ibland, men behöver man hjälp från någon är det aldrig några problem. Jag slutade på Pulsen i våras men var tillbaka tre månader senare, eftersom jag insåg att Pulsens värderingar överensstämmer med mina på ett bra sätt. Det var roligt att testa något annat, men det var ännu roligare att komma tillbaka. Nu flyter allting på precis som det ska, säger Emil.

 

Laget före jaget

För att säkra kvaliteten i utvecklingsarbetet jobbar Pulsen Omsorg genom ett agilt arbetssätt, scrum och team. Utvecklingsavdelningen jobbar strukturerat med både produktägare, scrum master och UX/UI Lead för att se till att fokus läggs på rätt saker.

 

– Vi jobbar alltid i team, vilket fungerar jättebra. Vi har möten veckovis med olika personer i organisationen där vi går igenom vad vi gör just nu. Det brukar bli bra diskussioner och vi får komma med input på hur saker kan göras. Jag gillar teamkänslan och att veta att det alltid finns backup från någon. Det är roligare att dra saker i mål tillsammans, säger Emil Heldring.

 

Under Emils ett och ett halvt år i bolaget har han, efter sin tid på supporten, uteslutande jobbat med utveckling av Combine 2.0. Även om han menar att han är relativt ny inom utveckling har han stor behållning av sitt supportarbete i utvecklingen av det nya systemet.

 

– Genom supporten fick jag ett bra grepp om Combine. Det var min fot in på utvecklingssidan, och tack vare det vet jag hur systemet fungerar och hur till exempel handläggare använder det. Jag har haft stor nytta av det, för jag fattar hur saker hänger ihop rent användarmässigt när vi nu bygger ett nytt system. Det är det roligaste med det här stället, att man har chans att utvecklas och lära sig hela tiden, avslutar Emil Heldring.

emil heldring

Frontendutvecklare på Pulsen Omsorg sedan 2018

 

Emil är 24 år och kommer ursprungligen från Eskilstuna. Det var när barndomskompisen började plugga utveckling i Borås som Emil fick upp ögonen för ämnet, och läste webbredaktörsutbildningen på samma ort. På fritiden umgås han gärna med sin sambo och hund, löptränar och spelar.

 

”Jag är en gamer. Jag spelar alla möjliga spel som World of Warcraft, Call of Duty, Counterstrike och League of Legends. Jag är också musikintresserad och spelar gitarr och sjunger, det är som meditation.”

Tobias svensson förklarar ux/ui

Håll dig uppdaterad 


Information som lämnas i formuläret kommer bearbetas av Pulsen och användas för att skicka relevant information från oss.