Omsorgspodden

Agnes och Per om Privacy Shield

I somras ogiltigförklarades Privacy Shield av EU-domstolen vilket innebär i praktiken att det inte längre är tillåtet för personuppgiftsansvariga i EU att med Privacy Shield som grund överföra personuppgifter till mottagare i USA. En hel del nya utmaningar och problem uppstod med att använda utländska IT-företag, inte minst vid molntjänster och hosting.

Till det här poddavsnittet bjöd vi in två gäster för att prata om detta högsta aktuella ämne. En av gästerna är en av Sveriges främsta experter inom IT/tech, dataskydd/GDPR och e-handelsjuridik, Agnes Hammarstrand från advokatfirman Delphi. Tillsammans med vår andra gäst, Pulsen Omsorgs säkerhetschef, Per Josefsson så pratar vi i podden om GDPR, Privacy Shield och vad innebär CLOUD Act?


Häng med på ett riktigt intressant avsnitt! Tankar, tips, idéer eller bara lite feedback, mejla till omsorgspodden@pulsen.seGe dina synpunkter
Håll dig uppdaterad 


Information som lämnas i formuläret kommer bearbetas av Pulsen och användas för att skicka relevant information från oss.