Pulsen Production > Problemlösning och kundbemötande i fokus för Chuleepon Jitmat

Problemlösning och kundbemötande i fokus för Chuleepon Jitmat

Pulsen Productions support hjälper sina kunder med små och stora problem, dygnet runt, året runt. Chuleepon Jitmat gick i juni in som ny supportchef i bolaget och kommer närmast från Volvo där hon bland annat arbetat som underkonsult i Budapest. Hon är ett stort fan av positiv energi och tror på att ha hjärtat med sig i det man gör.

Pulsen Productions support består av ett kompetent team som jobbar 24/7 med first line-support, drift och övervakning. I juni fick bolaget nytillskott i form av supportchefen Chuleepon Jitmat. Rollen som supportchef innebär ett helhetsansvar för den dagliga driften av support och kundbemötande, något som driver Chuleepon.

 

– Jag har ett eagle-eye över hur det dagliga arbetet rullar på, men också övergripande koll på hur vi bemöter kunden. I min roll ingår att coacha, ha positiv energi och se till att personalen trivs på jobbet. Är det något som fastnar på vägen i något led försöker jag också alltid lösa det och samtidigt passa på att utbilda personalen. Jag brinner verkligen för det jag gör och tycker att man ska ha hjärtat med sig när man gör något – annars kan man strunta i det, säger Chuleepon Jitmat.

 

– I min roll ingår också att jobba förebyggande. Jag vill jobba nära kunden och släcka eventuella bränder redan innan det börjar brinna.

 

Chuleepon har bred erfarenhet av att bygga upp och driva supportavdelningar och kommer närmast från Volvo där hon bland annat byggt upp konceptet Premium Support.

 

– Jag arbetade på Volvo i sex år. Fyra av dem jobbade jag i Budapest som underkonsult åt det indiska bolaget Tech Mahindra, med ett team på 27 personer. När jag kom tillbaka till Sverige byggde vi upp konceptet Premium Support som riktade sig till IT-chefer på EMEA-marknaden. Det var väldigt roliga och lärorika år där supporten överlag blev väldigt framgångsrik.

Vi brinner för att hjälpa människor lösa ett problem och förhoppningsvis göra deras dag lite bättre.

 

Bred teknisk kompetens

Pulsen Productions supportteam består av tekniskt kunniga människor som brinner för sitt jobb, menar Chuleepon.

 

– Våra supportmedarbetare har en bred teknisk kompetens och ett stort engagemang för att lösa problem. Jag ser det i personalen hela tiden, det är något särskilt som triggas hos en supportmedarbetare om exempelvis en kunds server skulle ligga nere.

 

– Jag är själv datanörd och gamer, och började min karriär som supportmedarbetare. När man sitter i telefonkö förväntar man sig bra service när man kommer fram. Det är det vi brinner för; att hjälpa människor lösa ett problem och förhoppningsvis göra deras dag lite bättre.

 

Stolt att representera Pulsen

Pulsen Production levererar drift av verksamhetskritiska system och är ISO-certifierade enligt standarderna för miljö (14001), informationssäkerhet (27001) och kvalitetsledning (9001). Chuleepon Jitmat trivs väldigt bra i bolaget och har redan infört egna traditioner bland personalen.

 

– Vi har en jättebra atmosfär med bra kollegor. Jag känner mig stolt att representera Pulsen, annars hade jag inte jobbat här. Företaget man jobbar för måste kännas rätt, och mina värderingar jackar i Pulsens på ett naturligt sätt.

 

– Jag älskar att high five:a! Mina kollegor har inte riktigt vant sig än, men jag håller på att bygga upp en sekt. Den mänskliga kontakten när händer studsar mot varandra och det blir en liten elektricitet i kroppen är superviktig. Istället för att bara säga ”bra jobbat” så blir det ett ”BRA JOBBAT, PANG!” Det är mycket energi, och det gillar jag, säger Chuleepon Jitmat avslutningsvis.

Chuleepon Jitmat

Aktuell med: Ny supportchef på Pulsen Production sedan juni

 

Chuleepon är 33 år och bor i Göteborg. På fritiden har hon en passion för futsal och att resa. ”Min bästa resa hittills var nog att klappa sköldpaddor på Maldiverna. Det ser verkligen ut som på vykorten. Men jag åker gärna tillbaka till Ungern så ofta jag kan, jag älskar Budapest.”

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se

 

Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen