Ombyggnation skapar kreativa miljöer på Pulsen

I Pulsenfastigheten i Borås pågår det ett stort byggnadssarbete som få på plats har missat. Men långt ifrån alla vet vad det som händer och framförallt hur slutresultatet ska bli. Vi tog rygg på platschefen Tony Halvardsson från RO-gruppen som har huvudansvaret för ombyggnationen.

– Vi är 6 st från RO-gruppen men totalt är det ca 25 personer på bygget, allt från elektriker, målare och ventilationstekniker. Vi började under mars och etapp 1 ska vara klar i augusti, säger Tony Halvardsson.

Pulsens lokaler

Än så länge är Pulsen Omsorgs lokaler bara ett skal.

Etapp ett är Pulsen Omsorgs nya lokaler, på plan 1. Det blir nya moderna lokaler med mycket glaspartier kombinerat med mötesrum, telefonrum och många gemensamma ytor. Totalarean är på ca 1300 kvadratmeter och utöver detta även Grundéns lokaler som är på ca 400 kvadrat. När vi är plats är det febril aktivitet och man kan se skalet växa fram till hela nya lokaler.


– Sedan går vi över till plan 3 och renoverar Pulsen Productions lokaler samt gör en hyresgästanpassning för våra nya hyresgäster Revolution Race på plan 2. Detta arbete förväntas vara klart i november, berättar Tony.


Entren till Pulsen Omsorg. Enbart för att visa känslan som vi tänkt, färger och armaturer kan komma att avvika.

Förslag på entren till Pulsen Omsorg. Färger och armaturer kan komma att avvika.

Nicklas Svehrén på Pulsen Fastigheter är med som byggherre i projektet:

– Vi moderniserar och sätter in ny ventilation för hela byggnaden när vi ändå gör dessa hyresgästanpassningar. Det blir helt ny styrmiljö i fastigheten, där vi kan anpassa och ta tillvara på värmen och ventilationen på bästa sätt. När man gör ett så stort ingrepp så vill vi vara extra miljömedvetna och få fastigheten så energieffektiv och som möjligt. Det tjänar vi och vår miljö på.

 

Nicklas Svehrén, Pulsen Fastigheter och Tony Halvardsson, RO-gruppen på taket där ventilationen ska installeras

Nicklas Svehrén, Pulsen Fastigheter och Tony Halvardsson, RO-gruppen på taket där ventilationen ska installeras


Det är inga små kolosser som ska upp på taket på den fem våningar höga byggnaden. Vi får följa med upp på taket och över takåsarna breder staden ut sig. Vi tittar in utrymmet lika stort som ett vardagsrum som ska passa in den 3500 kg tunga ventilationen som även fungerar med kyl- och värmepumpfunktion.

– Här ska den in, säger Tony och fortsätter: Vi måste ha en lyftkran för att ens rubba den från marken, säger han och pekar in på ”vardagsrummet” som än så länge förstärks och byggs till.

 

Rummet där ventilationen ska in

Förstärkningar görs i "Vardagsrummet" där ventilationen ska in

En av de två ventilationsaggregaten står redan på plats, nu är det alltså en kvar att sätta på plats. På vägen ut går vi förbi den andra. Bilen som står jämte, en stor kombi, är liten i jämförelse. Utöver invändig renovering så har även ljusskylten som sitter på husfasaden flyttats.


- Vi ska byta fönster och strukturera om, då måste vi ändra placering, nu har vi flyttat den ett steg upp så nu syns den bättre. Känslan man får är att det blir ett lyft för hela fastigheten, lokalerna och Pulsenföretagen och inte minst hyresgästerna. I augusti ser vi fram emot att välkomna Pulsen Omsorg till ljusa och moderna lokaler, avslutar Nicklas Svehrén från Pulsen Fastigheter.

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås


Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: faktura@pulsen.se


Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen
Officiell Youtube-kanal för Pulsen