"Digitalisering handlar inte bara om teknik"

I november klev Jonas Toftefors, ett bekant Pulsenansikte, tillbaka in i bolaget efter en tid på annat håll. Nu går han in som CDO – en samordnande roll med uppdrag att stötta Pulsenbolagen i deras digitaliseringsresor.

Jonas Toftefors gick från november in som Chief Digital Officer (CDO) på Pulsen AB. Det är en mångfacetterad roll där han kommer att arbeta centralt inom Pulsenkoncernen med att stötta de olika bolagen i deras digitaliseringsresor, i allt från personalfrågor till teknik. Jonas kommer verka som ett stöd för att modernisera arkitektur, rutiner och processer inom bolagen, och även samordna bolagen sinsemellan. I hans uppdrag ingår även att identifiera de verktyg och processer som gör nytta och skapar effektivitet, både inom verksamheterna och i leveranserna mot kund.

 

– Digitalisering handlar inte bara om teknik. Det är kombinationen av organisation, arbetssätt och teknik som skapar digitalisering. Det handlar mycket om människorna, och att vi behöver bli ännu modernare för att kunna leverera moderna lösningar. Jag kommer att vara lead från teknikperspektivet i de processerna, men även jobba nära HR, säger Jonas Toftefors och fortsätter:

 

– I leveranser mot kund jobbar flera bolag fortfarande releasebaserat. Vi kommer titta på hur vi kan anamma ett modernare arbetssätt med kontinuerliga leveranser. Vi vill utveckla tillsammans med kunden istället för att leverera det vi tror att kunden vill ha.

 

Jonas kommer jobba med samtliga bolag inom Pulsenkoncernen, även dotterbolag som Hjältevadshus och 21 Grams, men störst fokus kommer ligga på IT-verksamheterna.

Vi vill utveckla tillsammans med kunden istället för att leverera det vi tror att kunden vill ha.

 

– Det kan vara svårt för ett enskilt dotterbolag att driva koncerngemensamma direktiv. De har inte det mandatet eller tiden att göra det. Jag kan vara personen som får saker att hända mer övergripande.

 

Jonas målsättningar med den nya rollen är klara, och han menar att han vill upptäcka snabbt vad som fungerar och inte, istället för att dra igång ett stort maskineri.

 

– Jag vill genom teknik realisera affärsvärde, utan att det blir för stora projekt. Och få idéer hela vägen ner i asfalten, säger Jonas Toftefors.


Ny roll med nya utmaningar

Jonas arbetade senast som CIO på Kvdbil, men har tidigare jobbat på Pulsen Production, främst inom den del som sedan blev Pulsen Retail. Där jobbade han som bland annat Enterprise Architect för Harmoney.

 

– Det känns spännande och kul att vara tillbaka. Det finns många duktiga och trevliga människor att träffa igen. Det är också utmanande att med mitt nya uppdrag bidra till att dra Pulsen vidare till nästa steg.

 

Att komma tillbaka till Pulsen, nu i rollen som CDO, ser Jonas som stimulerande. Han tror också att koncernen har goda förutsättningar för att fortsätta växa.

 

– Exempelvis är omsorg ett stabilt område som inte kommer försvinna. Där har vi en stor kundgrupp redan i dag, och det finns stora utvecklingsmöjligheter att hitta nya affärer. Pulsenbolagen Releasy och Indicate me jobbar på det hetaste som finns just nu - kundtjänst. Det är en spirande marknad som inte ser ut att ha några gränser. Pulsen överlag verkar inom områden som är väldigt heta idag, avslutar Jonas Toftefors.

Jonas Toftefors

Aktuell med: CDO (Chief Digital Officer) på Pulsen AB sedan november 2018

 

Jonas är 46 år och kommer från Kungsbacka. På fritiden har Jonas och familjen ridning som gemensamt intresse. Han tycker även om matlagning och ädla drycker.

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås


Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: faktura@pulsen.se


Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen
Officiell Youtube-kanal för Pulsen