Joakim Wahlberg ny CFO på Pulsen AB

Pulsen har fått nytt ekonomiskt ledarskap när Joakim Wahlberg i juni gick in som ny CFO för koncernen. Genom sin erfarenhet och forskning kring ekonomistyrning kommer Joakim Wahlberg vara en viktig del i Pulsens satsning framåt.

I juni klev Joakim Wahlberg in i rollen som ny CFO i koncernens moderbolag Pulsen AB. Han kommer närmast från Binar där han verkat som CFO sedan 2007, varvat med en doktorandtjänst på Handelshögskolan i Göteborg. Forskningen tror han att han kommer ha nytta av i sin nya roll på Pulsen.

 

– Jag forskar på ekonomistyrning med fokus på innovation. Traditionellt har man sett exempelvis en budget som ett medel för strategiimplementation. Jag har i min avhandling undersökt ett antal väldigt innovativa gasellföretag som samtidigt som de växer snabbt också är entreprenöriella. Min forskning har handlat om hur företag kan utforma och använda ekonomistyrning för att främja en organisatorisk förmånga att generera innovationer, säger Joakim Wahlberg och berättar vidare:

 

– På Pulsen kommer vi att skapa en agil strategi som möjliggör förändring på ett snabbare sätt. Den nya modellen för agil styrning syftar till att fånga upp exempelvis teknologiska förändringar och nya konsumentbeteenden i omvärlden, vilket tillåter oss att anpassa strategierna efter hand.

Eva Fröberg, HR-ansvarig för Pulsenkoncernen

På sitt CV har Joakim Wahlberg erfarenhet från bland annat förvärv, avtalsförhandlingar och integrationsprocesser. Han ser fram emot nya utmaningar på Pulsen.

 

– Det som fångade mitt intresse med Pulsen är att det är ett bolag med både tung historisk förankring och mycket innovationsvilja. Det finns en framåtanda och en vision att hänga med i omvärldens förändringar som tilltalade mig. Jag drivs av utmaningar och tror att kombinationen av rätt strategi och rätt styrning kan ta Pulsen hur långt som helst, säger Joakim Wahlberg.

 

– Det känns fantastiskt kul att ha Joakim ombord. Med sin erfarenhet och akademiska bakgrund tillför han nya perspektiv kring ekonomistyrningen inom koncernen. Han är också en mycket kompetent och innovativ person som jag ser kommer bidra mycket i våra satsningar framåt inom Pulsen, säger Jonus Bartholdson, vd för Pulsen AB.

joakim wahlberg

Aktuell med: Ny som CFO på Pulsen AB sedan juni 2019

 

Joakim Wahlberg PÅ LINKEDIN

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås


Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: faktura@pulsen.se


Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen
Officiell Youtube-kanal för Pulsen