Pulsen skapar möjligheter för IT-branschen under coronakrisen

Coronakrisen visar på vårt behov av samarbete och att hjälpas åt där vi kan för att gemensamt hantera situationen. Inom techbranschen finns en stor osäkerhet just nu, men också enorm potential och stor kompetens som behövs för att ta oss framåt. IDARE, som är en del av Pulsen, öppnar nu upp sin mötesplats idare.se för hela svenska techbranschen.

Idare.se är i vanliga fall en nischad mötesplats inom systemintegration på den nordiska marknaden. Där möts konsulter och kunder inom integration, identitetshantering och informationssäkerhet för att dela kunskap och hjälpa varandra, följa nyheter inom området och hitta spännande uppdrag kring systemintegration på företag och inom offentliga sektor. Bakom den oberoende plattformen står IDARE AB, som är en del av Pulsenkoncernen med lång och djup erfarenhet inom integrationsområdet.


– Vi brukar bara diskutera och arbeta med integrationsuppdrag på plattformen. Det är vårt största kompetensområde och där vi ser mest behov i vanliga fall. Men när vi såg uppropet #vitecherupp funderade vi på hur vi kunde hjälpa till och bestämde oss för att öppna upp vår plattform för alla typer av IT-uppdrag under den pågående coronakrisen, säger Kevin Libbos som är Chief Operating Officer på IDARE, och fortsätter:


– Det är osäkra tider i delar av techbranschen i och med corona, men det finns också fantastiskt stor kompetens och en enorm potential i vad vi inom IT-branschen som helhet kan åstadkomma. Vi hoppas därför kunna erbjuda ett nödvändigt community för alla som jobbar inom branschen och en bra möjlighet för organisationer att snabbt hitta rätt kompetenser för olika uppdrag.

Kevin Libbos, Chief Operating Officer på IDARE.

Kevin Libbos, Chief Operating Officer på IDARE.


IT-kompetens och uppdrag hittar varandra

På idare.se kan individer och företag med specialiserade IT-kompetenser kostnadsfritt registrera sig och berätta vad man är bra på. Som registrerad användare får man också tillgång till communitytjänster och diskussionsgrupper där man kan fördjupa sina nätverk inom branschen. Som medlem i communityt kan man också anmäla sitt intresse för de uppdrag som postas på webbplatsen.


Det är även fritt för organisationer att publicera sina uppdrag på idare.se för att hitta kompetenser som kan lösa de specifika uppdragen.


– Vi har styrt om vår affärsmodell för att kunna stötta så bra som möjligt i det här läget. Därför har vi också tagit bort kostnaden för att posta uppdrag på plattformen och hoppas att vi kan vara med och underlätta för alla inom techbranschen att komma tillbaka till ett så normalt liv som möjligt, säger Kevin Libbos.

idare.se

Idare.se är en mötesplats inom systemintegration på den nordiska marknaden. Där möts konsulter och kunder inom integration, identitetshantering och informationssäkerhet för att dela kunskap och hjälpa varandra, följa nyheter inom området och hitta spännande uppdrag kring systemintegration på företag och inom offentliga sektor.

Gå med i Idare

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås


Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: faktura@pulsen.se


Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen
Officiell Youtube-kanal för Pulsen