Pulsen förvärvar 7 fastigheter i Borås

Pulsen förvärvar 7 fastigheter i centrala Borås

Pulsenkoncernens fastighetsbolag utökar sitt bestånd med ytterligare sju fastigheter i Borås och breddar portföljen till att även inkludera bostäder. Pulsen har efter affären ett fastighetsbestånd på ca 100 000 kvadratmeter.

Pulsenkoncernen växer på fastighetssidan. Koncernbolaget Pulsen Fastighets AB med dotterbolag har förvärvat sju fastigheter i Borås från tidigare ägaren Stadsporten AB med dotterbolag. Fastigheterna ligger centralt i Borås, och innehåller både bostäder och kommersiella verksamheter. Förvärvet innebär att Pulsenkoncernen utökar sitt fastighetsbestånd med 15 259 kvadratmeter till cirka 45 000 kvadratmeter i Borås och totalt 100 000 kvadratmeter i Sverige som helhet, säger Christer Södeliden, vd på Pulsen Fastighets AB.

Pulsen förvärvar 7 fastigheter i centrala Borås

Vi är med och utvecklar staden som företag, som arbetsgivare och som fastighetsägare. Därför är det extra roligt att kunna öka vår närvaro i Borås genom den här affären. Det är också spännande att vi nu får in bostäder som en ny förvaltningsgren i bolaget. Det ger oss en bra mix mot våra kommersiella hyresgäster och ger oss en intressantare portfölj

Christer Södeliden, vd på Pulsen Fastighets AB

– Stadsporten genomför denna försäljning, och ytterligare ett antal, som ett led i att bolaget ändrar inriktning för att arbeta mer med utvecklingsprojekt. Vi är väldigt glada att Pulsen blir köpare av vår centrumportfölj. Vi har ett stort intresse för Borås centrum och känner att Pulsen har engagemanget att fortsätta detta jobb. Det känns också bra att våra hyresgäster får en trygg hyresvärd med lokal förankring som kommer att utveckla portföljen in i framtiden, säger Bo Edvinson, VD på Stadsporten.

Christer Södeliden på Pulsen Fastighet utesluter inte att det kan bli aktuellt med fler förvärv framöver.


– Vi har en positiv syn på marknaden och tittar därför på möjligheter att förtäta och bygga ut vårt befintliga bestånd både i Borås och i Stockholm. Vi har idag en organisation som är väl rustad för att ta sig an fastigheterna och jag ser fram emot att få hälsa alla nya hyresgäster varmt välkomna till Pulsen Fastighet, avslutar Christer Södeliden.


SNABBFAKTA

  • Centrumportföljen innehåller de sju fastigheterna Karon 7, Juno 11, Heimdal 5 och 10 samt Mjölner 10, 14 och 15.
  • Total yta: 15 259 kvm fördelat på 108 lägenheter, 30 lokaler, 22 kontorsplatser samt garage- och parkeringsplatser.
  • Bland butiker finns bl.a. Jälmers Ur, Big Travel, Rydéns radio och TV, och bland restauranger bl.a. Smak, Sapori och Hells Burger.
  • Pulsen Fastighet förvaltar sedan tidigare ”Pulsenkvarteren” i Borås - Blåklinten 1 och Astern 7.
  • Pulsen har dessutom fastigheter i Stockholm och i Småland. Pulsens totala fastighetsbestånd är ca 100 000 kvm.

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås


Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: faktura@pulsen.se


Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen
Officiell Youtube-kanal för Pulsen