Pulsen Retail > Sambandet mellan information och returer undersöks på Pulsen Retail

Sambandet mellan information och returer undersöks på Pulsen Retail

Den ohållbara mängden returer inom retailbranschen är ett av de ämnen industridoktoranden Anna-Maria Petisme forskar på. Nu ska hon tillsammans med en av Pulsen Retails kunder titta på sambandet mellan produktinformation och returgrad.

Att hantera problematiken kring returer är en av retailbranschens stora utmaningar idag. Samtidigt som hållbarhet blir allt viktigare för konsumenterna förväntas låga returkostnader och korta leveranstider. Att knäcka nöten om hur returfrågan bäst ska hanteras - både i förhållande till hållbarhet och kundnöjdhet - vill industridoktoranden Anna-Maria Petisme undersöka i sin forskning, som sker i samarbete med Pulsen Retail. Anna-Maria Petisme kommer tillsammans med en av Pulsen Retails kunder titta på samband mellan returnerade varor och den tillgängliga artikelinformationen.

 

– Returgraden vi ser idag är för hög och kostar för mycket, både för miljön och plånboken. Man måste hitta sätt att minska mängden. Jag kommer tillsammans med en kund titta på den kategori returer där kunden känner att den fått för lite information om en vara och därför skickar tillbaka. Att tröjan man beställde inte motsvarade ens förväntningar för att det inte fanns tillräckligt med bilder eller annan produktinfo – sådana returer som kanske skulle kunna förhindras, säger Anna-Maria Petisme.

 

– Jag kommer jämföra de mest returnerade plaggen med de minst returnerade. Vissa artiklar kanske har video, Instagrambilder och fler bilder än andra. Kan vi hitta ett samband finns det intressanta lösningar att titta på. Det skulle kunna spara både miljöpåverkan och pengar för bolagen, säger hon avslutningsvis.

jag vill veta mer om anna-maria petismes forskning inom hållbarhet och returer


KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se

 

Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen