Pulsen Retail > Kommunikation nyckeln till bra utveckling

Kommunikation nyckeln till bra utveckling

John Matanda är en av de senaste talangerna att komma in i utvecklingsteamet på Pulsen Retail. För honom är kommunikation en förutsättning för lyckad utveckling – ett yrke han tidigare sett som ensamt. Den sköna stämningen och öppna dialogen var det som drog honom till Pulsen Retail.

Kulturellt är utveckling ofta synonymt med isolering i mörkt rum, energidryck och hörlurar. Pulsen Retails John Matanda menar att han till viss del såg på utvecklaryrket precis så innan han själv kom in i branschen. Idag beskriver han jobbet som både socialt och verbalt, och säger att den stereotypa bilden är långt ifrån verkligheten.


– Min bild av en programmerare var någon som satt ensam och kodade och aldrig pratade med någon. Men så är det verkligen inte, kommunikation är allt inom utveckling. Jag kände direkt när jag började på Pulsen Retail att det var väldigt skön stämning, lätt att prata med kollegor och utmanade arbetsuppgifter. Jag trivs väldigt bra här, säger John Matanda och fortsätter:

– Även fast vi jobbar i tighta team känner jag att jag kan prata med alla. Vi har bra dialog överlag, vilket krävs när vi jobbar med en så omfattande lösning som Harmoney. Man behöver sätta sig in i helheten för att kunna förstå.


I rollen som utvecklare på Pulsen Retail fungerar John och hans kollegor som en partner för retail till några av Nordens största e-handlare. Genom omnikanalslösningen Harmoney flödar hundratusentals ordrar varje dygn, något som ställer stora krav på kunskap och engagemang för kundens affär.


– En av de bästa sakerna med bolaget är den enorma branschkunskap och det driv som finns hos alla kollegor. Man lär sig något nytt varje dag. Vi utvecklare har också stor frihet att komma med förslag och idéer på hur man kan lösa saker, vilket gör att man utvecklas i sin roll hela tiden. Det är ge och ta här.


Kraven från nästa generations konsumenter

Inom alla tekniska branscher går utvecklingen i hög fart, och retailbranschen är inget undantag. John Matanda tror att AI och automationer kommer bli en självklarhet för kommande generationers shoppingupplevelser.

 

– Vi som är lite yngre och har växt upp med saker som smartphones och röstigenkänning kommer nog i större utsträckning förvänta oss att det hela tiden levereras saker som förenklar livet. Allt ifrån självkörande bilar till snabbsökningar kommer att bli en självklarhet även om man inte är intresserad av IT.

– I vårt innovationsforum Rapid Innovation Camp tittar vi på saker som i slutändan gynnar framtidens konsumenter. De kommer nog ha högre förväntningar på enkelhet och snabbhet i sin shoppingupplevelse än vad dagens konsumenter har, och vi vill hjälpa våra kunder att leverera det.


Slumpen blev självklarhet

Att John Matanda idag arbetar med utveckling kom sig mest av en slump. Han hade länge siktet inställt på att bli ingenjör, men med hjälp av en väns rekommendation hamnade han på systemarkitektprogrammet på Borås Högskola.


– Jag har alltid velat jobba som ingenjör, men så pratade jag med en kompis som läste till systemarkitekt. Vi är väldigt lika – båda väldigt sociala och utåtriktade – så jag litar på hans omdöme. Han berättade att de höll på att utveckla en kalenderapp, vilket lät spännande. Jag tänkte att jag testar ett år och ser om det passar mig, annars blir jag ingenjör istället. Jag stormtrivdes och nu kan jag inte se mig själv göra något annat.


För John föll valet av Pulsen Retail som arbetsgivare naturligt.


– Jag är boråsare, och självklart snackades det om Pulsen på högskolan. Jag pendlade till Göteborg för tidigare jobb och uppskattar närhet till jobbet, men det var känslan jag fick när jag kom hit och träffade gänget som gjorde att det blev ett enkelt val. Kollegorna är i slutändan det viktigaste eftersom man jobbar så tight tillsammans, och där kände jag direkt att det klaffade, säger John avslutningsvis.

john matanda

Systemutvecklare på Pulsen Retail.

 

John är 23 år och kommer från Borås. På fritiden ägnar han sig gärna åt boxning, även om få motståndare har knockats på sistone efter en axelskada. Han uppskattar också att umgås med vänner och träning i allmänhet. ”Även om jag trivs väldigt bra med det här jobbet så är det katastrof för kroppen att sitta ner så mycket, så jag försöker röra på mig och äta rätt för att må bra.”

Vill du jobba med John?

Pulsen är ett Karriärföretag

Pulsen utsedd till

Karriärföretag 2020

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se

 

Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen