En julgåva som går till oss alla...

Pulsen stöttar tre organisationer som gör ett mycket viktigt arbete både i Sverige och internationellt.

En julgåva som går till oss alla...

Pulsen har sedan många år valt att ge stöd till organisationer och ändamål som ligger oss varmt om hjärtat. I år har vi precis som förra året valt att stötta 3 områden som gör ett väldigt viktigt arbete både i Sverige och internationellt.

Valda projekt

Garissa

Garissa

 

Garissa är en by som ligger 30 mil öster om Nairobi i Kenya. Här lever ett nomadfolk vars vardag präglas av extrem hetta, fattigdom och svält. Religion och gamla traditioner genomsyrar samhället där flickor och kvinnor står allra lägst i rang. Könsstympning, tvångsgifte och kvinnovåld är vanligt.

 

Här driver sedan 1989 Monica och Carl-Axel Ekman ett flickhem där 117 föräldralösa flickor får en trygg fristad. Man driver också en flickskola med cirka 400 elever samt en förlossningsklinik där kvinnor får hjälp vid förlossningen och där jordemödrar får utbildning.

Garissa

Barncancerfonden

 

Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade och deras familjer får den vård och stöd de behöver.

 

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Idag klarar sig 80% av barnen, men så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända.

 

Barncancerfonden medfinansierar nästan alla forskningsprojekt som rör barncancer.

Garissa

Forskning kring multiresistenta bakterier

 

Ett växande globalt hot mot vår hälsa är spridningen av multiresistenta bakterier. Sjukdomar som idag botas med antibiotika, som till exempel lunginflammation, riskerar att bli dödliga igen i takt med att antibiotikan tappar sin verkan. För att motverka detta behövs globala insatser på bred front och fortsatt forskning.

 

Pulsen ger ett stöd till professor Cecilia Stålsby Lundborgs forskargrupp ”Health Systems and Policy” på Karolinska Institutet.

God jul och gott nytt år önskar Pulsen

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se

 

Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen