Pulsenkoncernen

Om Pulsen

Pulsenkoncernen

Pulsenkoncernen har runt 1300 anställda och omsätter 2,7 miljarder kronor. Den familjeägda koncernen är ett av Sveriges äldsta IT-företag och har sedan starten 1964 haft en stark tradition av expansion genom långsiktighet. Detta har resulterat i mångåriga kundrelationer, inte minst med landets kommuner och expansiva distanshandelsföretag.

Pulsenkoncernen har sin grund inom IT, men består idag av tio olika verksamheter: de fyra IT-bolagen Pulsen Integration, Pulsen Omsorg, Pulsen Production och Pulsen Retail, samt Pedab Group, Pulsen Fastighet, Releasy, Hjältevadshus, 21 Grams och Pulsen kapitalförvaltning. Pulsen AB är koncernmoder och styrelsens säte är i Borås.

 

Bolag i Pulsenkoncernen

 

Pulsen Integration

Pulsen Integration är Nordens ledande leverantör av säkra och integrerade digitala informationsflöden. Bolaget erbjuder en unik kombination av expertkunskap, proaktiv service, molntjänster, paketerade och innovativa tjänster och beprövad metodik, allt i nära partnerskap med våra kunder och leverantörer.

pulsen.se/integration

 

Pulsen Omsorg

Pulsen Omsorg levererar egenutvecklade systemlösningar och tjänster till kommunal och privat vård och omsorg. Pulsen har varit verksam inom området i över 30 år och bolagets medarbetare har lång erfarenhet från såväl IT-sidan som omsorgsområdet.

pulsen.se/omsorg

 

Pulsen Production

Pulsen Production levererar IT-drift för verksamhetskritiska system, baserat på IBM Power-och Intel/Windows-plattformar. Bolaget erbjuder företag en stabil IT-infrastruktur med hög säkerhet, applikationsövervakning, arbetsplatstjänster, servicedesk och fjärrdrift. Pulsen levererar även alla typer av molntjänster, lokalt producerade i Sverige eller från ledande globala aktörer.

pulsen.se/production

 

Pulsen Retail

Pulsen Retail hjälper dagligen Nordens största e-handelsföretag hantera upp till 100 000 order från konsumenter i ett tjugotal länder. Det spelar ingen roll om det är ett nystartat företag eller etablerad koncern – Pulsens långa erfarenhet inom handel, de kunniga konsulterna och handelslösningen Harmoney ger kunderna det stöd de behöver för att växa i sina affärer.

pulsen.se/retail

 

Pulsen Fastigheter

Pulsen Fastigheter har rötter som går tillbaka till år 1971 då Varbergsvägen 16 i Borås förvärvades. Den vackra, gula sekelskiftesfastigheten blev starten på en verksamhet som idag förfogar över cirka 100 000 m2 lokalytor på fyra orter runt om i Sverige och erbjuder en mix av fastigheter i Borås, Stockholm och Småland.

pulsenfastigheter.se

 

Pulsen Konferens och Restaurang Astern

Pulsen Konferens är Borås första KRAV-certifierade lunch- och konferensanläggning. Med ett utpräglat hållbarhetstänk både på konferens- och restaurangsidan levererar bolaget bra möten för allt från två till 400 personer i funktionella och trivsamma lokaler i centrala Borås.

pulsenkonferens.se

 

 

Releasy Customer Management

Releasy är en kundserviceleverantör som varit etablerad i Linköping sedan 1984. Bolaget erbjuder tjänster inom kundservice och försäljning, med flera välkända företag inom en rad branscher som kunder. Releasy driver framgångsrikt utvecklingen i branschen med fokus på kostnadseffektivitet och ökat kundvärde i varje kundkontakt. Inom Releasy finns även dotterbolaget Indicate Me som utvecklar användarvänliga webbtjänster för kundserviceområdet.

releasy.se

 

Hjältevadshus

Hjältevadshus levererar säkra och energismarta hus med hög standard till fast pris. Företaget vänder sig till såväl slutkunder på småhusmarknaden som till professionella köpare med behov av kedje- och radhus. Hjältevadshus bygger kompletta hus med Sveriges säkraste byggmetod vilket innebär stor trygghetsfaktor för kunder som får hög kvalitet på hantverket och snabba leveranser.

hjaltevadshus.se

 

Pedab Group

Pedab är en specialiserad IT-distributör med en tydlig strategi. Vi levererar infrastruktur och programvarulösningar från utvalda världsledande leverantörer till återförsäljare, applikationsutvecklare och hostingföretag. Genom nära kontakt med kunderna och en hög servicegrad effektiviserar Pedab relationerna i alla led. Pedab fortsätter växa i omsättning och nådde under året för första gången över 1,5 miljarder.

pedab.se

 

21 Grams

21 Grams erbjuder kunder enklare och billigare kommunikation, både i fysisk och i digital form. Idag är 21 Grams lika mycket ett teknikbolag som en pålitlig och kostnadseffektiv distributör av fysiska brev. Var femte e-faktura och vartannat fysiskt adresserat brev i Sverige hanteras av 21 Grams.

21grams.se

se även

KONTAKT

Wigar Bartholdson

Grundare och styrelseordförande

Pulsen AB

033-17 18 00

KONTAKT

Jonus Bartholdson

VD

Pulsen AB

033-17 18 00

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se

 

Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen