Social hållbarhet

Internationell CSR

Genom sitt ideella arbete under tre decennier har tandläkaren Monica Ekman tillsammans med läkaren Carl-Axel Ekman förändrat förutsättningarna för flickor och kvinnor i östra Kenya. Pulsen har länge stöttat parets insamlingsstiftelse tillsammans med två andra organisationer som verkar i Afrika.

I slutet av 80-talet kom tandläkaren Monica och läkaren Carl-Axel Ekman till byn Garissa i östra Kenya. Livet för de boende i byn präglades av extrem hetta, fattigdom och svält. Situationen var särskilt svår för flickor och kvinnor i byn, som ofta utsattes för könsstympning och förtryck.

 

Genom sitt engagerade ideella arbete under 30 års tid har Monica och Carl-Axel kunnat förbättra hälso- och sjukvården i hela regionen. Genom Monica och Carl-Axels insamlingsstiftelse drivs även ett flickhem tillsammans med de lokala organisationerna Womankind och SIMAHO, där hundratals flickor ges chansen till en ljusare framtid, och man arbetar även med förlossning, barnavård och utbildning. Pulsen har under många år stöttat Monica och Carl-Axels insamlingsstiftelse och arbetet som görs för kvinnors rättigheter i Kenya.

Genom att Pulsen sponsrar oss med datorer och personalutbildning kan vi i vårt led erbjuda barnen utbildning som kommer vara till stor nytta för deras framtid.


ALLAS RÄTT TILL UTBILDNING

Pulsen är också engagerade i två andra projekt i Afrika som främjar barns utbildning och möjlighet till en bra framtid.

 

– Star for life hjälper barn och ungdomar i Sydafrika med utbildning. Verksamheten syftar till att stärka ungas självkänsla, inspirera dem att våga drömma om en bättre framtid och motivera dem att kämpa för att nå de drömmarna, säger Katarina Bartholdson från Pulsens ägarfamilj.

 

Genom organisationen Children of Ssuubi, som är verksam i Kampala, Uganda, skänker Pulsen datorer och IT-stöd som kommer till nytta för barn som lever på gatan.

 

– Genom att Pulsen sponsrar oss med datorer och personalutbildning kan vi i vårt led erbjuda barnen utbildning som kommer vara till stor nytta för deras framtid. Just datorkunskap är sällsynt bland skolor och organisationer vilket gör det till en enorm tillgång för oss och barnens utveckling, säger Shadi Shafiee, grundare och ansvarig för organisationen Children of Ssuubi.

KONTAKTA OSS

Besöksadress - huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se

 

Alla kontor >

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Officiellt Twitterkonto för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen
Officiell Youtube-kanal för Pulsen