”Stanna inte längre än fyra år på ett jobb”. Det rådet fick Stina Thorell efter sin examen som civilingenjör. Som tur var lyssnade hon inte på det. På Pulsen Omsorg har hon nu varit i fjorton år och arbetat med allt från projektledning och HR till att idag vara COO.  Och nyligen blev hon dessutom utnämnd till Årets Pulsar för sitt engagemang och driv!

Chief Operating Officer, tvåbarnsmamma, Pulsens egen gympaledare, poddare. Och nyligen utsedd till Årets Pulsar för att hon extra mycket lever efter Pulsens värderingar.

Ja, om man ska beskriva Stina Thorell så passar orden energirik och nyfiken rätt bra. För om hon själv får bestämma så ska det helst hända saker, både privat och på jobbet.  

”Ja, det händer mycket runt mig, jag är en väldigt aktiv människa och är väl ingen som slänger mig i soffan hela helgen. För mig är det nästan som avkoppling med friluftsliv, att rida eller spela tennis”, berättar hon. 

Pulsen Omsorg är på många sätt ett ovanligt företag. Många som arbetar här har sökt sig hit av en anledning, för att göra skillnad och att kunna använda sina kunskaper för att göra livet enklare och bättre för de i samhället som behöver extra hjälp. Teknikutveckling i mänsklighetens tjänst, som de brukar säga. Därför finns det både ”tech-människor”, socionomer och flera typer av roller på företaget. 

Rent konkret handlar det om att bygga ett digitalt ekosystem för dagens och framtidens välfärd, med system för såväl äldreomsorg som olika delar av socialtjänsten. System som varje dag gör livet lite lättare för 1,5 miljoner människor. 

Så det finns mycket att göra på Pulsen Omsorg. För att vara en som vill att det ska hända nåt hela tiden låter det annars nästan paradoxalt att stanna länge på en och samma arbetsplats, i Stinas fall 14 år på Pulsen Omsorg. För året var 2008 när hon för första gången klev in på kontoret, med en civilingenjörsexamen och ett första jobb i bagaget. 

Erfarenheterna från studietidens extrajobb inom hemtjänsten kom väl till pass på Pulsen Omsorg, och under åren har hon haft flera tjänster på företaget. Från kvalitet och teststrategier för de första kommunerna som beställde Combine, till projektledning och rollen konsult- och projektchef. Efter ett par år som HR-ansvarig erbjöds rollen som COO, Chief Operating Officer, eller vice VD lite enkelt uttryckt. 

”Det är en fantastisk arbetsgivare på så många plan, som gjort att jag trivts så bra och fått utvecklas här under alla år. Jag har fått jobba med så många olika delar, har fått testa så många saker. Jag har fått utvecklats på Pulsen Omsorg – och har nu fingrarna i alla syltburkar här”, skrattar hon.  

”Det är inte bara jag utan ganska många som jobbat länge här, och då blir det lite som en familj. Det är människorna här som gör det så roligt att gå till jobbet, i kombination med att det finns en högre syfte. Att vi kan förena IT med att göra något bra för människor som har behov av hjälp eller stöd. Det låter kanske klyschigt, men så är det verkligen”.