Hållbarhets -arbete

Som utvecklar företag, människor och världen

För oss på Pulsen är det lika viktigt att se på hållbarhet såväl ur ett miljömässigt, socialt som ekonomiskt perspektiv. Som koncern verkar vi för att minska våra bolags klimatavtryck, men stöttar dem även i att utveckla hållbara lösningar för sina kunder. Detsamma gäller vårt sociala hållbarhetsarbete, där bolagen på olika sätt bidrar till en hållbar utveckling i samhället. Bland annat genom Hjältevadshus, hustillverkaren som är först i Sverige med solceller som standard, eller Pulsen Omsorg, som genom sina digitala system möjliggör en effektivare vård och omsorg. Dessutom arbetar Pulsen Group som koncern för att svensk damfotboll ska kunna ta nästa steg.

Damfotbollen är framtiden

Som nationell hållbarhetspartner till Elitfotboll Dam (EFD) och Presenting Partner för Elitettan, har Pulsen Group krokat arm med såväl EFD som fotbollsklubbarna i ett ovanligt nära samarbete för att skapa förutsättningar för damfotbollen att ta nästa steg.

Hållbarhets- och Årsredovisning

Hållbarhetsredovisning 2022/23
Hållbarhetsredovisning 2022-2023
Årsredovisning 2022/23
Årsredovisning 2022/23
Vår värdekedja
LADDA NER

Vi har inom Pulsen en tydlig kompass i våra värdeord som ligger till grund för varje steg vi tar. Och ser till att det ger resultat.

JONUS BARTHOLDSON

JONUS BARTHOLDSON
VD, PULSEN GROUP

Aktuellt inom hållbarhet

Hållbarhet

Photon Sports i världsunik studie om kvinnliga fotbollsspelare

28 feb 2024

Hittills har studier om fotbollsspelares prestation främst fokuserat på manliga spelare. Men i takt med att damfotbollen växer snabbt, inleder nu en svenskledd grupp av forskare tillsammans med sports tech-företaget Photon Sports en unik fyraårig studie. Målet är att utveckla nya tester och träningsmetoder anpassade för elitspelare inom damfotboll, för ett snabbare och explosivare spel.

Hållbarhet

Göteborgs Stadsmission nyöppnar i Pulsen Fastigheters lokaler

27 feb 2024

Borås City får ett hållbart nytillskott med Göteborgs Stadsmissions populära second hand-koncept. Den 25 april slås portarna upp på Österlånggatan i Borås.

Hållbarhet

Pulsen Group är Karriärföretag för femte året i rad

16 nov 2023

Nu har ”Karriärföretagen 2024” offentliggjorts, listan som visar Sveriges attraktivaste arbetsgivare. Som ett av ett fåtal svenska företag har Pulsen Group nu fått utmärkelsen fem år i rad.