Med de trendigaste asiatiska delikatesserna på menyn har Omami snabbt erövrat Borås, Kinna och Varberg. Nu har nästa restaurang slagit upp portarna, denna gång i Ulricehamn.

”Vi skapade Omami för att samla de bästa rätterna från hela Asien i ett och samma matkoncept. Här finns rätter från bland annat Korea, Taiwan, Vietnam, Japan och Kina. Våra mest populära rätter brukar vara bowls och baos, men det finns också goda dumplings och andra smårätter”, berättar Yashar Garayeli, VD och grundare av Omami. 

För de som varit på någon av Omamis populära restauranger i Borås, Kinna eller Varberg kommer menyn kännas igen. Här finns både olika typer av smårätter, matiga baos, fräscha bowls, dumplings och sushi. För den som föredrar vegetariskt finns också många alternativ att välja mellan. 

Restaurangen i centrala Ulricehamn bjuder däremot på vissa nyheter, som inte finns på de andra restaurangerna, berättar Yashar Garayeli. 

”Vi kommer vara den första av våra restauranger som erbjuder möjligheten att dricka öl eller vin till maten. Vi tror det blir en smakkombination som våra gäster kommer uppskatta. Dessutom blir vi en digital restaurang, där man beställer sin mat från bordet genom att scanna QR-koder, men får det naturligtvis serverat vid bordet av vår duktiga personal.” 

Under Yashar Garayelis ledning har Omami varit en snabbt växande framgångssaga i Västsverige. Sen den blygsamma starten har kedjan snabbt blivit populär och väckt intresse bland både matälskare och influencers. Redan från start bestämdes att Omami skulle samla delikatesser från olika länder i stället för att som många andra restauranger fokusera på enskilda länders rätter. 

Den nya restaurangen är belägen där Mings Palace tidigare låg, men är nu helrenoverad och klar att servera olika asiatiska läckerheter från läget i centrala Ulricehamn. 

Pulsen Group är sedan ett par år tillbaka delägare i Omami. På bilden syns fr.v: Badsadul Ala, Yashar Garayeli och Sam Wellbrant.