Den som vill bygga ett hus ställs inför många frågor. En av de första är förstås var själva huset ska stå. Och just att hjälpa Hjältevadshus kunder att hitta drömtomten är jobbet för markutvecklaren Amanda Sonestedt.

Hjältevadshus brukar ofta beskrivas som en familjär arbetsplats där man kan utvecklas både som person och i sitt yrke. Och för tjugonioåriga Amanda Sonestedt från Värnamo blev det en perfekt kombination där hennes tidigare erfarenheter nu kommer väl till pass i rollen som markutvecklare.

”Jag har tidigare jobbat som mäklare, bygglovshandläggare och förrättningsassistent. Det har jag haft stor nytta av i min nuvarande roll då jag både kan använda mina kunskaper och utmanas. Dessutom gillar jag att det är ett högre tempo!”, berättar Amanda när vi träffas i ett av de ljusa konferensrummen på företagets kontor i småländska Hjältevad.

Traditionen av att bygga småhus är stark i Småland, och Hjältevadshus har funnits här ända sedan 1947. Men trots det upplevs de ofta som ett ungt företag, där resan bara börjat. När man som första stora hustillverkare i Sverige införde solceller som standard blev det en skjuts, både för varumärket och försäljningen.

Men det är många saker som spelar in när man väljer hus, och många upplever att det är svårt att hitta tomter. Men lyckligtvis är det en av Amandas superkrafter. Ibland kommer tips om tomter från de egna säljarna eller någon annan på Hjältevadshus. Men det kan också vara lite av ett detektivarbete när Amanda skärskådar kommunernas detaljplaner på jakt efter bra platser att bygga på.

”Vi har ungefär ett tjugotal tomter idag, men det går i vågor. Det ska vara i attraktiva områden och med förhandsbesked så att vi vet att vi får bygga och att det går snabbt”, skrattar Amanda.

Frihet under ansvar, brukar det ofta heta. Och det gäller i allra högsta grad på Hjältevadshus. Här får man både frihet och ansvar tillsammans med omväxlande arbetsuppgifter.

”Hjältevadshus var ett varumärke jag tidigare lagt märke till och som funnits med i bakhuvudet. Det kändes familjärt. Jag trivs väldigt bra här. Det är härlig stämning och jag trivs både med chefskapet och med kollegorna. Jag känner uppskattning och får utmana mig själv!”

Läs mer om Hjältevadshus på hemsidan: www.hjaltevadshus.se

Nyfiken på jobb inom Pulsen Group? Klicka här för att komma till karriärsajten.