”Väldigt hedrande och ett kvitto på vårt arbete”, berättar Joakim Wahlberg, CFO på Pulsen Group, efter Deloittes utmärkelse.

Best Managed Companies är en kvalitetsutmärkelse som delas ut till privata svenska företag baserat på kriterier som bedömer strategisk inriktning, operationell kapacitet, företagskultur och ekonomisk utveckling.

”Det känns mycket bra, jättehedrande och roligt. Det är resultatet av ett starkt team med olika kompetenser som tillsammans bidrar till företagets utveckling, inom allt från ekonomi och HR till IT, marknad och kommunikation!”, säger Joakim Wahlberg, CFO på Pulsen Group som var på plats under ceremonin för att ta emot priset.

Det var andra året i rad som Pulsen Group fick utmärkelsen, vilket har flera anledningar enligt Joakim Wahlberg.

”Vi har väldigt bra processer och rutiner kring den här typen av styrfrågor som ”Best Managed Companies” fångar upp, inom strategi, hur vi fattar operativa beslut med mera. Vi fick ju priset förra året, för första gången, och det vi gjort sedan dess är bland annat ett fokuserat arbete med varumärkesplattformen, med employer branding och styrning. Det är det arbetet som bär frukt nu.”

Från Deloittes sida är det fjärde året som Best Managed Companies utses.

– Vi är så stolta över att dela ut utmärkelsen till våra Best Managed Companies för fjärde året. Årets bolag visar på en stabil verksamhet genom en global pandemi, samtidigt som de lyckats utveckla sin verksamhet ytterligare. Jag är glad att få gratulera våra Best Managed Companies till utmärkelsen och ser fram emot att fira detta tillsammans med bolagen, säger Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Best Managed Companies i Sverige.

Best Managed Companies är en kvalitetsutmärkelse som delas ut till privata svenska företag baserat på kriterier som bedömer strategisk inriktning, operationell kapacitet, företagskultur och ekonomisk utveckling. Programmet grundades av Deloitte i Kanada 1993 och har sedan dess etablerats i över 20 länder runt om i världen. Sweden’s Best Managed Companies lanserades under 2018 av Deloitte i samarbete med Nasdaq och i år delas utmärkelsen ut för fjärde gången. En oberoende jury har valt ut de 20 företag som får utmärkelsen i år.