När Kammarkollegiet nyligen offentliggjorde resultatet för ramavtalen gällande IT-drift för områdena ”Större” och ”Mindre” stod det klart av Shibuya var en av de vinnande leverantörerna.

Vid en sammanräkning av poängen i de olika kriterierna visar det sig dessutom att Shibuya rankas högst av alla leverantörerna i avtalet gällande de större IT-driftsaffärerna.

”Det är extra fint att rankas högst när poängen är baserad på tjänsternas omfattning och hur nöjda kunderna är”, säger Christina Backlund, VD för Shibuya.

Hon menar att det är avgörande för Sverige att den offentliga sektorn fortsätter på den digitala resan:

”Ramavtalen är ytterligare ett kvitto på att vi har ett erbjudande som passar det offentliga Sverige. Vi är en partner som kan accelerera digitaliseringen på ett säkert sätt genom våra svenskägda driftsenheter och vår inhemska kompetens.”

Dessutom ser hon ett ökande intresse både från privata aktörer och den offentliga sektorn för framtidssäkra driftslösningar:

”Vi vet sen tidigare att vi uppskattas för vår flexibilitet och förmåga att hitta nya lösningar. Vi tror att många kan uppskatta möjligheten att prova nya AI-applikationer om man vet att datan lagras och hanteras av oss."