850 kvadratmeter av textilfabrikens historiska matsal omvandlas nu till ett toppmodernt kontor. Som bonus med en solterrass med strålande utsikt över Borås.

”Vi är glada över att Vinnergi flyttar till oss, det är en viktig del i vår ambition att bygga det Digitala Distriktet”, säger Christer Södeliden, VD för Pulsen Fastigheter.

Teknikkonsulten Vinnergi har verksamhet både i Borås och på ett tjugotal orter i Sverige. Med ett fyrtiotal medarbetare i Borås har man under tid letat efter en bättre lämpad lokal än den befintliga. Valet föll på vad regionchefen Fredrik Wiktorsson beskriver som en oslipad diamant:

”De nya lokalerna har ett bra läge och kommer vara mycket bättre anpassade efter våra önskemål och behov. Som teknikkonsulter har vi nära band till Pulsen sedan tidigare. Med flytten får vi bättre anpassade lokaler för våra behov och ser det samtidigt som strategiskt intressant med det Digitala Distrikt som kommer växa upp i området, det kan ge möjligheter att utöka samarbetet både med Pulsen och andra.”

Fastigheterna i området har varit i Pulsens ägo sedan 1980-talet och huserar en mängd företag i olika branscher. I de aktuella lokalerna har det under många årtionden serverats tusentals luncher till de anställda i Sveriges Förenade Trikåfabriker. Fastigheten, som gränsar till riksväg 40, var ursprungligen en våning lägre, men de gamla ritningarna från 1943 visar hur en matsalsvåning skulle byggas ovanför sömmerskornas lokaler. Dessutom avslöjar ritningarna att det på den tiden var olika matsalar för tjänstemännen och arbetarna.

Matserveringen fortsatte fram till tidigt 2000-tal, långt efter att fabriken slagit igen, och några Boråsare minns kanske hur en friskvårdskedja hade gym och jympapass i lokalerna. Men nu pågår alltså omfattande renoveringar för att förbereda för den nya hyresgästen.

Förutom nya kontorslokaler renoveras även den stora takterrassen, som i ett soligt söder- och österläge har en svårslagen utsikt över grannskapet och den lummiga innergården i Pulsenområdet.

Vi är glada över att Vinnergi flyttar till oss. Vi har ett nära och bra samarbete och ser flytten dessutom som en viktig del i vår ambition att bygga det kommande Digitala Distriktet”, säger Christer Södeliden, VD för Pulsen Fastigheter.