Hållbarhets -arbete

Som utvecklar företag, människor och världen

För oss på Pulsen är det lika viktigt att se på hållbarhet såväl ur ett miljömässigt, socialt som ekonomiskt perspektiv. Som koncern verkar vi för att minska våra bolags klimatavtryck, men stöttar dem även i att utveckla hållbara lösningar för sina kunder. Detsamma gäller vårt sociala hållbarhetsarbete, där bolagen på olika sätt bidrar till en hållbar utveckling i samhället. Bland annat genom Hjältevadshus, hustillverkaren som är först i Sverige med solceller som standard, eller Pulsen Omsorg, som genom sina digitala system möjliggör en effektivare vård och omsorg. Dessutom arbetar Pulsen Group som koncern för att svensk damfotboll ska kunna ta nästa steg.

Damfotbollen är framtiden

Som nationell hållbarhetspartner till Elitfotboll Dam (EFD) och Presenting Partner för Elitettan, har Pulsen Group krokat arm med såväl EFD som fotbollsklubbarna i ett ovanligt nära samarbete för att skapa förutsättningar för damfotbollen att ta nästa steg.

Hållbarhets- och Årsredovisning

Hållbarhetsredovisning 2022/23
Hållbarhetsredovisning 2022-2023
Årsredovisning 2022/23
Årsredovisning 2022/23
Vår värdekedja
LADDA NER

Vi har inom Pulsen en tydlig kompass i våra värdeord som ligger till grund för varje steg vi tar. Och ser till att det ger resultat.

JONUS BARTHOLDSON

JONUS BARTHOLDSON
VD, PULSEN GROUP

Aktuellt inom hållbarhet

Hållbarhet

Pulsen Fastigheter ökar fokus på Borås och Stockholm

21 mar 2022

Nu avyttrar Pulsen Fastigheter sin industrifastighet i Hultsfred till Fasadglas AB, som ska använda lokalerna för att utöka den egna verksamheten. Därmed har Pulsen Fastigheter renodlat sitt fastighetsbestånd till Borås och Stockholm, där man nu aktivt söker efter fastigheter att utveckla. Läs hela artikeln på pulsenfastigheter.se

Hållbarhet

Pulsen utsedd till karriärföretag för tredje året i rad

17 nov 2021

Varje år listar Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. För tredje året i rad har Pulsen tagit plats på listan som ett av Sveriges Karriärföretag 2022, bland annat på grund av ett ansvarsfullt engagemang i sina medarbetare.

Hållbarhet

Frisk luft och bättre energiförbrukning

08 okt 2021

Pulsen Groups huvudkontor i Borås har anor långt bak i tiden med historik från textilindustrins glansdagar. Byggnaden tjänstgör idag som bland annat kontor- och mötesytor, där uppdateringar ständigt görs för att förbättra byggnaden och arbetsmiljön. Som ett led i det har ägarbolaget Pulsen Fastigheter under året investerat i ett värmepumpsaggregat som har en återvinningsgrad på 80–85%. Det gör att vår energiförbrukning minskat ytterligare.